Boks

Mike Tyson otkrio tko je za njega trenutačno najbolji boksač na svijetu

Bivši svjetski prvak Mike Tyson smatra kako bi zvijezdu u usponu Gervonta Davisa mogao ostaviti dubok trag u boksačkom sportu.

Boksačka legenda nastavlja trenirati, ali se nije pojavljivao u ringu od ekshibicijskog meča 2020. protiv Roya Jonesa Jr-a.

Iron Mike je i dalje među najcjenjenijim osoba u sportu, koji često govori o boksačkim zvijezdama. Tyson vjeruje da bivši štićenik Floyda Mayweathera ima ono što je potrebno da dođe do vrha i tamo se dugo zadrži.

– Tank je sjajan borac – rekao je Mike Tyson i dodao:

– On može postati legenda bude li se nastavio ovako boriti. Trenutačno je najbolji borac na svijetu.

Davis (28-0, 26 KO) je nedavno prekidom u devetoj rundi pobijedio Hectora Luisa Garciju, te mu nanio prvi poraz u karijeri. Tank je tim trijumfom nastavio svoj uspon i produžio svoj rekord neporaženosti.

A bude li Gervonta Davisa u mega-borbi koja je dogovorena u travnju pobijedio Ryana Garciju (23-0, 19 KO), tada mu je praktički otvoren put do zvijezda. Teško da će se uskoro naći neki boksač koji može svladati Tanka.

No Garcijin promotor Oscar De La Hoya dao je rok za potpisivanje ugovora, te je zaprijetio da će Ryanu naći drugog protivnika.

U međuvremenu je De La Hoya na Twitteru objavio fotografiju na kojoj pozira s Garcijom i u ruci drž ugovor.

‘Konačno je primio ugovor, vrijeme je za doradu i imamo borbu 15. travnja. Idemo!’, napisao je Oscar De La Hoya.

Gervonta Davis je spreman ušutkati kritičare.

– Muka mi je od svih tih priča koje kruže, samo želim ući u ring i sve ih ušutkati. Uvijek sam bio borac koji ostaje usredotočen i zna da je prijetnja tko god stane pred mene. A ja još nisam tamo gdje želim biti. Ta borba je moj sljedeći korak – istaknuo je Gervonta Davis.

Odgovori

Back to top button