Karate

Darko Šimunec uoči 31. Karate GP Croatia turnira u Samoboru: Imat ćemo jaku konkurenciju u Openu

U Samoboru se od petka do nedjelje održava tradicionalni 31. Karate Grand Prix Croatia. Sjajan odziv natjecatelja čini ga jednim od najjačih turnira u Europi.

Za ovogodišnje natjecanje prijavljeno je 1800 karataša i karatašica iz 25 država, a turnir možete uživo pratiti na YouTube kanalu CroRing.

Na turniru će nastupiti natjecatelji iz 300 klubova što jamči kvalitetna i uzbudljiva tri dana.

Natjecanje će se održati u Sportskoj dvorani Samobor, a organizator turnira je Karate klub Samobor.

Turnir počinje u petak u 13 sati katama, a nastavlja se se u subotu i nedjelju, natjecanja počinju u 9 sati.

U subotu će nastupiti juniori, mlađi seniori i seniori u borbama, a u nedjelju su na redu borbe za kadete, te borbe i kate za djecu.

– Lani se turnir održao u ožujku zbog pandemije, a tada je bilo odgođeno EP za kadete, juniore i mlađe seniore. Nama je to odgovaralo s obzirom na to da je taj termin u trećem mjesecu zaista bio dobar. Na turnir je stiglo mnogo natjecatelja, bila je velika navala i svi su jedva dočekali da se održi jedno kvalitetno natjecanje – kaže Darko Šimunec, glavni trener Karate kluba Samobor, i nastavlja:

– Imali smo tada veliki broj natjecatelja. Europsko prvenstvo u šestom mjesecu donijelo nam je doprvaka, tako da je prošla godina bila jako dobra. A nadam se da će biti još bolja sada kada smo se vratili u normalan ritam.

Lani su hrvatski natjecatelji osvojili 30 medalja. Ove godine je broj prijava ograničen.

– Naš je glavni problem što moramo ograničiti broj prijava. Zbog toga imamo velikih problema, zovu nas, šalju nam e-mailove… Mnogi se ljute. Ali mi moramo ograničiti prijave, jer naša dvorana ne može primiti velik broj natjecatelja. Jedino da se jedan dan produži natjecanje, ali to bi bilo zaista zahtjevno i veliko je opterećenje natjecanje raditi na četiri dana. I ova tri su veliki problem – rekao je Darko Šimunec i dodao:

– Zaustavili smo se na 1800 natjecatelja iz 25 država. To je brojka koja nas optimalno zadovoljava i možemo reći da dovodimo natjecanje u neku normalu. Važno je da možemo započeti i završiti turnir u najboljem redu, te da sve bude regularno.

Gledateljima će posebno zanimljivo biti natjecanje u Open kategoriji u borbama u kojoj je lani nastupilo 68 karataša, a pobijedio je Boran Berek. Ove je godine stiglo 40-ak prijava.

– I ove godine nas čeka jedna paprena konkurencija. Berek je lani iznenađujuće pobijedio, jer je borac manje kilaže. No Boran je odradio fenomenalan turnir i zasluženo pobijedio. Ali ove godine bit će jača konkurencija, nastupit će braća Kvesić, europski prvak Anđelo i njegov brat Ivan, koji je svjetska klasa. Tu je i europski doprvak Enes Garibović, a naslov brani Boran Berak. Pobjednik se mora tražiti među našim natjecateljima. Bit će zanimljivo – dodao je Darko Šimunec.

Mnogim reprezentacijama to je zadnja provjera uoči Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21, koje se početkom veljače održava na Cipru.

– Ovaj Grand Prix je mnogim državama izborni turnir za EP, kao i našoj reprezentaciji. Dosad smo imali dva turnira, ovaj je treći, odlučujući i tu se dijele ulaznice za Cipar – zaključio je Darko Šimunec, glavni trener Karate kluba Samobor.

Odgovori

Back to top button