Boks

Matija Berend osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu

Križevčanin MATIJA BEREND, član Ronina Križevci, osvojio je drugu broncu za Hrvatsku na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u Ploiestiju u Rumunjskoj, piše na službenoj stranici HBS-a.

Matiji Berendu to je dosad najveći uspjeh u karijeri za kojeg je morao ostvariti tri pobjede nad kvalitetnim protivnicima iz Mađarske, Bugarske i Izraela. Sve ih je dominantno pobijedio jednoglasnim odlukama.

Križevčanin je s tri pobjede i odličjem i naš najuspješniji reprezentativac na smotri najboljih juniora i juniorki Europe!

U polufinalu poluvelter kategorije do 63 kg Matija Berend borio se sa snažnim, silovitim Armencem Alikom Ktshoyanom i izgubio jednoglasnom odlukom.

Prva izjednačena runda, u kojoj je Matija s distance uspijevao kontrolirati nalete Armenca, otišla je na stranu suparnika tijesno 3:2, a druge dvije jednoglasno su pripale armenskom boksaču.

U trećoj rundi nakon jedne bliske razmjene sudac je brojao Berendu i meč je bio riješen, a naš odličnik imao je tijekom meča i problema s krvarenjem iz nosa.

Armenci su bili kobni za naše boksače na Europskom prvenstvu – trojica Armenaca zaustavili su Matu Jukića, Asllana Krasniqija i Lucasa Mirkovića u borbama za medalje, a armenski reprezentativac zaustavio je i Berenda na putu do finala.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke imala čak devetoro predstavnika u borbama za medalje, a odličja na kraju donose Koprivničanka GABRIELA VENCL i Križevčanin MATIJA BEREND.

Korak do medalje u četvrtfinalima ostali su: Anđela Filipović, Dorotea Vencl, Asllan Krasniqi, Lucas Mirković, Dominik Palić, Mate Jukić i Ivan Jukičić.

Odgovori

Back to top button