Boks

Gabrijel Veočić predvodi Hrvatsku na 9. Memorijalu Marka Bošnjaka u Tramošnici

Ovog se vikenda u Tramošnici (Bosanska Posavina) održava se veliki međunarodni 9. Memorijal Marka Bošnjaka u spomen na najvećeg boksača i sportaša iz tog kraja, legendu Tramošnice kojeg su slavili kao višestrukog prvaka i reprezentativca bivše države, najmlađeg prvaka tada jedinstvene teške kategorije, piše na službenoj stranici HBS-a.

Gabrijelu Veočiću to će biti prvi nastup nakon sjajnog uspjeha na Europskim igrama u Krakovu i označit će zapravo početak njegovih priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Hrvatska selekcija predvođena olimpijcem Gabrijelom Veočićem nastupa u jakom sastavu:

do 71 kg MARIJAN VUJEVIĆ (Grom Split)

do 75 kg GABRIEL DEBANIĆ (Leona Zagreb)

do 80 kg GABRIJEL VEOČIĆ (Brod), PETAR LESKUR (Grom Split)

do 92 kg IVAN ĐUKA (Salona Solin)

+92 kg MARIJAN BRNIĆ (Grom Split)

U respektabilnim sastavima dolaze i ostale reprezentacije: Italije, Mađarske, Bugarske, Srbije, BiH, Slovenije, Slovačke, itd… a Ukrajinu će predstavljati nama dobro poznati članovi BK Salone: Dmytri Ribalko i Rostislav Bilostotskyi.

Pobjednik 9. Memorijala Marka Bošnjaka bit će nagrađen vrijednom, jedinstvenom skulpturom Marka Bošnjaka izlivenoj u bronci, teškoj 17 kg i visokoj 70 cm, umjetnički rad akademskog kipara Ante Jurkića.

Mečevi uz prigodni program u ringu na otvorenom na igralištu NK Tramošnice počinju u subotu i nedjelju, 29. i 30. srpnja 2023. u 19.00 sati.

Uz najboljeg boksača bit će nagrađeni i najborbeniji par i najbolji tehničar.

Boksači će se natjecati u kategorijama do 60 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg i +92kg.

Odgovori

Back to top button