Boks

Marko Milun u žestokom ritmu do kvalifikacija za Igre u Tokiju, i Alen Babić uskoro u punom pogonu

Europske boksačke kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju nastavljaju se od 4. do 8. lipnja u Parizu. Kvalifikacije su počele prošle godine u Londonu, a trebale su trajati od 13. do 20. ožujka, no tri dana kasnije natjecanje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Svi rezultati s londonskog turnira vrijede, a natjecanje se nastavlja tamo gdje je prekinuto.

Svoju priliku za plasman na Igre traži Marko Milun koji će u osmini finala boksa protiv Britanca Frazera Clarkea, koji je inače sparing partner svjetskom prvaku Anthonyju Joshuei.

Marko je prije nešto više od dvije godine u polufinalu Prvenstva Europske Unije boksao protiv britanskog borca i izgubio na bodove, sada se ima priliku revanširati.

– Clarke je jedan od najboljih britanskih teškaša. Jednom su međusobno boksali, a Marko je tijesno izgubio – kazao je Milunov trener Leonard Pijetraj i dodao:

– Prvo idemo na turnir Beogradski pobjednik, početkom svibnja Balkansko prvenstvo u Zagrebu, a onda se spremamo za Pariz. Pobjeda protiv Clarkea bit će dovoljna da potvrdi olimpijsku vizu za Tokio.

No Milun vjerojatno ide na Igre bez obzira kako prođe u tom meču.

– Marko se nalazi među 16 najboljih boksača na toj ljestvici, te ima pravo nastupiti na Olimpijskim igrama prema plasmanu na rang-listi. No idemo pobijediti Clarkea koji je jedan od kandidata za medalju – istaknuo je Leonard Pijetraj.

Pored Marka priliku u europskim kvalifikacijama još traže Luka Plantić, koji je prošao prvo kolo, Marija Malenica i Nikolina Čačić.

U prvom dijelu europskih kvalifikacija u Londonu svoju priliku za mogući put u Tokio već su propustili Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko.

Ovih je dana Marko Milun sparirao s Kenijcem Collinsom Ojalom koji se priprema za meč protiv Albona Pervizaja. Njihova borba je za desetak dana u Hamburgu.

– Ovo je bio njihov drugi sparing, a upoznali su se na jednom turniru. Collins nije u rangu s Markom, ali smo mu odlučili pomoći za njegov sljedeći profesionalni meč protiv Pervizaja – rekao je Leonard Pijetraj.

A hrvatski boksač Alen Babić uspješno se oporavlja od operacije ramena. Savage se za nekoliko tjedana može maksimalno posvetiti treninzima.

– Alen trenira, ali nije još u punom pogonu. Za dva do tri tjedna krećemo žestokim ritmom, jer bi uskoro mogao dobiti ponudu za novu borbu – podvukao je slavni boksački trener Leonard Pijetraj.

Odgovori

Back to top button