Boks

U Sarajevu se bruse završni detalji za pokretanje nove lige

U četvrtak, 8. travnja, u Sarajevu će se održati treći po redu sastanak čelnika boksačkih saveza šest država jugoistočne Europe koje će sudjelovati u novom izdanju Regionalne boksačke lige. Nakon potpisivanja Deklaracije o pristupanju Regionalnoj ligi u Beogradu, te nedavnih sastanaka u Zagrebu na kojima su postavljeni temelji novog međususjedskog natjecanja, na skupu u sarajevskom hotelu Hills utanačit će se svi potrebni detalji za početak natjecanja, piše na službenoj stranici HBS-a.

U Regionalnoj ligi sudjelovat će ekipe iz šest zemalja proizašlih iz bivše države – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Sve mečeve izravno će prenositi ArenaSport TV vidljiva u svim zemljama u susjedstvu.

Domaćin u Sarajevu je predsjednik Boksačkog saveza BiH Enes Peštek, a na skupu čelništva saveza naglasak će biti na najvažnijim pitanjima za skoro pokretanje lige – prijava naziva ekipa po pojedinim zemljama, utvrđivanje težinskih kategorija za natjecanje u seniorskom i juniorskom uzrastu, utvrđivanje protokola ždrijeba po kolima i prezentacije prema javnosti, kao i protokol prezentacije prema Europskoj boksačkoj federaciji EUBC-u, te utvrđivanje nadležnosti i obaveza operativnog rada i praćenja realizacije Regionalne lige.

Hrvatsku delegaciju u Sarajevu predstavljat će vodstvo HBS-a: predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i predsjednik Natjecateljske komisije Nikola Volarević.

Odgovori

Back to top button