Boks

Još je osjećao posljedice korone: Povetkin je u meču protiv Whytea bio u stanju mirovanja

Aleksander Povetkin je nedavno izgubio privremeni WBC-ov pojas prvaka. U uzvratnom okršaj Britanac Dillian Whyte (28-2, 19 KO) je prekidom u četvrtoj rundi pobijedio ruskog boksača i tako se revanširao za poraz prije šest mjeseci. Povetkinov menadžer Dmitrij Ivanov smatra kako je Aleksander još osjećao posljedice koronavirusa.

Naime, Povetkin je završio u bolnici nakon što je obolio od COVID-19, a potom je i oporavak dugo trajao te je morao odgađati dvoboj s Whyteom.

Britanski boksač je u nedavnom okršaju dominirao od prvog zvuka gonga, a kod Aleksandra se primijetilo kako nije onaj pravi.

Slabo se kretao i nije na vrijeme blokirao udarce. Whyte je žestoko pogađao te je Povetkinu na lijevoj strani lica nastala oteklina. Ruski boksač još se nekako držao u trećoj rundi, no u četvrtoj je borba završila.

– Nisam medicinski stručnjak, ali ljudi još mnogo toga ne znaju o koronavirus i kakve posljedice ostavlja na organizam. Teško je reći koliko je ta bolest utjecala na pripreme, pa i na borbu – kazao je Povetkinov menadžer Dmitrij Ivanov i dodao:

– Sigurno je osjećao posljedice koronavirusa i to je utjecalo na njegovo fizičko stanje. Nije bio dovoljno koncentriran, te je slabo obraćao pozornost na važne detalje, pa i njegova brzina reakcije je bila prespora. Povetkin je po mom mišljenju tada bio u nekakvom stanju mirovanja.

Odgovori

Back to top button