Boks

Lorena Horvat osvojila zlatnu medalju na Europskom kadetskom prvenstvu

Lorena Horvat je europska kadetska prvakinja u kategoriji do 70 kg na prvenstvu u Erzurumu.

Mlada boksačica iz Bartolovca je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom 4:0.

Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5:0.

Lorena je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša Lorena dobila je zasluženo drugu rundu sa 4:1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi.

Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u ritmu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki.

Sjajna Lorena do zlata i titule u najjačoj konkurenciji stigla je najtežim putem – redom je svladala predstavnice Turske, Sj. Irske i Ukrajine.

Triumf je tim veći što je Lorena, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina u konkurenciji starijih djevojčica.

Odgovori

Back to top button