Boks

Hrvatski juniori završavaju jednotjedne pripreme u Solinu

Hrvatska juniorska reprezentacija, kandidati za Europsko prvenstvo u Montesilvanu (Italija) u rujnu, završavaju jednotjedne pripreme u Solinu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Pod vodstvom juniorskog izbornika Hrvoja Pečarića i trenera Stanka Ninčevića, te ukrajinskog stručnjaka Yaroslava Podmsterchika koji od ovoga proljeća živi i radi u Solinu, svakodnevno su u Boksačkom klubu Salona trenirali:

Lucas Mirković (BK Arena Pula)
Matija Berend (BK Ronin Križevci)
Luka Delić (BK Salona Solin)
Duje Kutleša (BK Rijeka)
Ante Milković (BK Salona Solin)
Ivan Jukičić (BK Brod Slavonski Brod)
Danijel Đukić (BK Radnički Slavonski Brod)
Karlo Tokalić (BK Ronin Križevci)
Šime Čerina (BK Torcida Split)
Josip Grgić i Roko Jelić (BK Sesvete)

Izbornik Hrvoje Pečarić iz BK Ronin Križevci više je nego zadovoljan odrađenim pripremama, a zajedničko okupljanje završit će u ponedjeljak, 22. kolovoza nastupom pred publikom na revijalnom susretu Hrvatske i Češke u ringu na otvorenom u Gradacu.

Izbornik Pečarić posebno ističe primjerno ponašanje i predani rad juniora koji su u Solinu trenirali dvaput dnevno, a pronašlo se vremena i za osvježenje i kupanje u hladnom Jadru, na temperaturi vode od samo 12 stupnjeva što je također trening “čeličenja” i višestruko koristan za oporavak tijela nakon napornih treninga.

Izbornik Hrvoje Pečarić naglašava veliki doprinos iskusnog ukrajinskog trenera Yaroslava Podmsterchika koji je juniorima pokazao drukčije metode treninga, te što su naši mladi boksači imali prilike uživo gledati treninge i sparinge naših iskusnih reprezentativaca Luke Plantića i Damira Plantića, te profesionalaca Branimira Malenice i Ukrajinaca Rostyslava Bilostotskija i Dmytrija Rybalka koji rade u BK Saloni i pripremaju se za veliki profi-spektakl 1. rujna u utvrdi Gradine.

– Pripreme su bile višestruko korisne u svakom segmentu, dečke se mora pohvaliti za iznimni rad dvaput dnevno i kompletno sportsko i disciplinirano ponašanje. Ujutro bismo radili na snazi i tehnici, a predvečer su uvijek bili sparinzi i to po šest rundi. Takve pripreme u svim selekcijama bile bi potrebne više puta godišnje, pogotovo za mlade, jer uz zajednički napredak to zbližava boksače i jača duh zajedništva u reprezentaciji. Još jednom zahvaljujem HBS-u i BK Saloni na organizaciji priprema, te treneru Yaroslavu Podmsterchiku od kojeg smo puno naučili samo u tjedan dana – kaže izbornik Hrvoje Pečarić.

Uz nastupe na revijalnom meču u ponedjeljak 22. kolovoza u Gradacu, hrvatski juniori uoči Europskog prvenstva u Italiji trebali bi imati provjeru početkom rujna na startu nove sezone Hrvatske boksačke lige.

Odgovori

Back to top button