Taekwondo

Tamara Pradegan u New Jerseyu primljena u svjetsku Kuću slavnih taekwondoa

Tamara Pradegan, trenerica i majstorica (Grand Master) taekwondoa, nositeljica 9. DANA majstorskog pojasa kao jedina Europljanka s najvišim zvanjem, u petak, 19. kolovoza na svečanosti u New Jerseyu u Sjedinjenim Američkim Državama, primljena je u svjetsku Kuću slavnih taekwondoa!

Tamara Pradegan bila je vrhunska natjecateljica, a više od 30 godina vodi jedan od najuspješnijih hrvatskih taekwondo kluba TKD Jastreb Zagreb u kojem su stasali brojni reprezentativci i osvajači medalja s najvećih natjecanja, te danas u zapadnom dijelu Zagreba okuplja 400 djece.

Tamara Pradegan s TKD Jastrebom ima 24 titule ekipnih prvaka Hrvatske u svim dobnim kategorijama, bili su i ekipni doprvaci Europe, a gđa. Pradegan više od 20 godina organizira tradicionalni međunarodni Jastreb Open, najveći taekwondo turnir za mlade u ovom dijelu Europe.

Vrijednost turnira prepoznala je i Republika Koreja kao domovina taekwondoa, pa se turnir održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Južne Koreje i pod nazivom Kup Veleposlanika Republike Koreje.
Tamara Pradegan s TKD Jastrebom organizira redovite brojne humanitarne akcije, te ljetne i zimske kampove za mlade i edukacije, za što je primila brojne domaće i nagrade iz inozemstva.

Prijem u Kuću slavnih (Taekwondo Hall of Fame) u New Jerseyu svakako je zasluženo najveće priznanje Tamari Pradegan za sve što je pružila taekwondou i podizanju statusa tog olimpijskog sporta u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Odgovori

Back to top button