Boks

I hrvatski boksači krenuli na put u Tokio

Hrvatska olimpijska boksačka delegacija ranojutarnjim letom u subotu odletjela je iz Zračne luke Franjo Tuđman u Tokio. U kišno zagrebačko jutro poletjeli su prema suncu na Daleki istok i ostvarenju svojih olimpijskih snova, piše na službenoj stranici HBS-a.

U svoju olimpijsku avanturu uputili su se Nikolina Ćaćić, Luka Plantić i treneri Franjo Kristić i Tomislav Bašić. U skupini naših olimpijaca na istom letu bili su i atletičar Filip Mihaljević i trener Marko Mastelić.

Uz predstavnike HOO-a i HBS-a naše olimpijce u Zračnoj luci Franjo Tuđman ispratili su roditelji Nikoline Ćaćić i čelnici njenog matičnog kluba BK Omege iz Zagreba.

Nikolina i Luka imat će u Tokiju tjedan dana za prilagodbu na vremensku razliku (+7 sati u odnosu na europsko/hrvatsko vrijeme) i pogotovo na pandemijske uvjete i režim koji vlada u Olimpijskom selu. Boksačka natjecanja na Olimpijskim igrama počinju u subotu, 24. srpnja, a točan raspored borbi znat će se nakon službenog vaganja i ždrijeba po kategorijama.

Realno je za očekivati da će Nikolina u kategoriji do 57 kg u ring odmah prvog dana boksačkog turnira.

Ciljeve su sami postavili – boksati na vrhuncu svojih mogućnosti, otići i preko njih, i pružiti svoje najbolje mečeve za koje su se spremali cijeli život. Nikolina i Luka vjeruju da mogu do olimpijskog postolja i medalje!

Svi vjerujemo u njih, znamo da će dati maksimum i da će svaka nova pobjeda u Tokiju biti novi veliki uspjeh, kao što je već pothvat što je zahvaljujući Nikolini i Luki zadržan kontinuitet sudjelovanja hrvatskog boksa na olimpijskim igrama – u sportu koji je jednako snažan i popularan na svim kontinentima: Europi, Aziji, Americi, Africi i Australiji i koji je u novom globalnom zamahu i pogotovo u velikoj ekspanziji na mnogoljudnom azijskom kontinentu.

Odgovori

Back to top button