MMA

Khabib: U tom trenutku bio sam najbolji MMA borac, uništio sam sve protivnike

Nekadašnji UFC-ov prvak Khabib Nurmagomedov je prošle godine nakon pobjede protiv Justina Gaethjea objavio kraj karijere. Neporaženi Dagestanac je u mirovinu otišao s 29 pobjeda, a posljednja mu je donijela prvo mjesto na UFC-ovoj ‘pound-for-pound’ ljestvici.

Tada je Jon Jones, jedan od najboljih MMA boraca i bivši prvak poluteške kategorije Jon Jones, tu odluku teško prihvatio. No Khabib smatra kako je u tom trenutku bio najbolji MMA borac na svijetu.

– Meni 30-0, 29-0 ili 15-0 ništa ne znači. Ja se borim i svijetu pokazujem kako nisam imao ništa, a osvojio sam sve. Nakon pobjede protiv Gaethjea bio sam ‘pound-for-pound’ broj jedan. Nitko ne može na to ništa reći – kazao je Khabib Nurmagomedov i nastavio:

– Kamaru Usman nije bio broj jedan, niti je to bio Jon Jones koji se mučio protiv Ovincea Saint-Preuxa, Thiaga Santosa, Anthonyja Smitha i Dominicka Reyesa. Jones je bio jako loš, a imao je i problema s dopingom. A ja sam uništio sve protivnike i 24. listopada bio sam na vrhu. Više me nije briga što se događalo poslije toga…

Dagestanac je nakon nekog vremena uklonjen s UFC-ovih ljestvica jer se više nije namjeravao vraćati u oktogon. Pojas prvaka lake kategorije osvojio je Charles Oliveira pobjedom protiv Michaela Chandlera, a prvi na ‘pound-for-pound’ ljestvici je ponovno Jon Jones.

Odgovori

Back to top button