Boks

Holyfield: Tyson me jednom toliko snažno udario da sam skoro izletio iz ringa

Boksački okršaji između Mike Tysona i Evandera Holyfielda obilježili su sredinu devedesetih.

Evander je bio bolji u oba meča, prvi put je pobijedio 1996. tehničkim nokautom, a godinu kasnije u uzvratu je Iron Mike diskvalificiran nakon ugriza za uho.

Holyfield je u intervjuu za LA Times otkrio kako je 1984. imao sparing s Tysonom u Američkom centru za olimpijski trening u Colorado Springsu.

– Bili smo amateri, ja sam se borio u poluteškoj kategoriji, a Mike je bio teškaš. Kako je on cijelo vrijeme nokautirao svoje sparing partnere, vrlo brzo mu se dogodilo da više nije imao protiv koga sparirati uoči svojih mečeva – prisjetio se Holyfield i dodao:

– Pitao sam ga želi li sparirati sa mnom, a on mi je odgovorio: Hej čovječe, ti si moj prijatelj, ne želim te ozlijediti. Nekako me to uvrijedilo, jer tada je on imao 17, a ja 21 godinu.

Holyfield je otkrio što su treneri rekli Tysonu:

– Koristi samo lijevu ruku.

Treneri nisu željeli da Mike svojom snažnom desnicom ozlijedi suparnika koji je boksao u nižoj kategoriji.

– Nema šanse, rekao sam mu da boksa s obje ruke – izjavio je Holyfield, te otkrio nekoliko nepoznatih detalja s tog sparinga:

– Tyson me jednom toliko snažno udario desnom rukom da sam skoro izletio iz ringa. No kada bi prestao udarati svaki put bih navalio na njega svojim kombinacijama. Izudarao sam ga više od bilo kojeg drugog sparing partnera.

Pitao sam ga želi li sparirati sa mnom, a on mi je odgovorio: Hej čovječe, ti si moj prijatelj, ne želim te ozlijediti. Nekako me to uvrijedilo – rekao je Holyfield

Odgovori

Back to top button