Hrvanje

Naši hrvači bez medalje na zagrebačkom Grand Prixu: Sportaši su željni natjecanja

Hrvatski hrvači nisu osvojili niti jednu medalju na osmom izdanju Grand Prix turnira Zagreb Open.

Predsjednik Svjetskog hrvačkog saveza Nenad Lalović organizatore natjecanja.– Najveći uspjeh ovog turnira je što je sve održano u najboljem mogućem redu, po satnici a i poštivane su sve sanitarne norme zadane od državnih organa. Održavati natjecanja u vrijeme pandemije koronavirusa je jako teško i zbog toga je značaj ovog turnira i veći. Zagreb je u tri mjeseca organizirao dva velika turnira ove vrste što ga stavlja u zavidan položaj u odnosu na druge gradove koji se nisu toliko potrudili – rekao je Nenad Lalović za Večernji list.

Istovremeno sa zagrebačkim održan je i turnir u Nici.

– To što ima interesa za dva turnira istovremeno govori da su sportaši željni natjecanja. Štoviše, oni su i jako dobro pripremljeni. Vidi se da se ozbiljno treniralo iako su u nekim zemljama bile zabrane – podvukao je Nenad Lalović.

Pokrenuta je i akcija za pomoć Hrvačkom klubu Petrinja o kojoj je govorio predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović:

– Na našem Izvršnom odboru odlučili smo s 50 tisuća kuna pomoći četvorici prvotimaca Petrinje – braći Baniček, Mitroviću i Pavičiću – koji su ostali bez svojih kuća. Znamo da će im pomoći i država i županija, no ovo je pomoć iz naših srca. Uostalom, neposredno nakon potresa u Petrinju se zaputilo nekoliko hrvačkih momčadi, pa i dijelovi reprezentacije, koji su se stavili na raspolaganje i pomagali u raščišćavanju ruševina. A neki članovi Izvršnog odbora su pak privatnim inicijativama omogućili donaciju triju kontejnera koji su već postavljeni u Petrinji.

Nakon što je Starčević (77 kg) svoju borbu za broncu predao, a Celičak (63 kg) izgubio, niti jedan hrvatski hrvač od njih 15 sudjelujućih nije izborio medalju što se na ovom turniru dogodilo prvi put.

No, to ne treba niti čuditi s obzirom na iznimnu konkurenciju u kojoj su se isticali mnogi osvajači medalja s najvećih svjetskih natjecanja. A među njima su bili i svjetski doprvak Šveđanin Kessidis (82 kg) i Ukrajinac Belenjuk (87 kg).

Obojica su hvalila zagrebačke organizatore pri čemu je Kessidis pričao i o tome koliko mu je bilo dobro u Hrvatskoj se raduje dvotjednom pripremnom kampu u Poreču koji slijedi odmah.

– Ja godinu dana nisam izašao iz Švedske i ovoj je jako dobar osjećaj, doputovati u zemlju kao što je Hrvatska.

Foto: Screenshot (YouTube, Zagreb Wrestling Association)

Nakon što je Starčević (77 kg) svoju borbu za broncu predao, a Celičak (63 kg) izgubio, niti jedan hrvatski hrvač od njih 15 sudjelujućih nije izborio medalju što se na ovom turniru dogodilo prvi put

Odgovori

Back to top button