Boks

Fury bi moga uskoro na operaciju, a ima i potencijalnu zamjenu bude li Usyk odustao od meča

Neporaženi britanski boksač Tyson Fury je u subotu u Londonu pobijedio Dereka Chisoru i treći put obranio pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

Meč je prekinut u desetoj rundi nakon što je Chisora primio nevjerojatan broj snažnih udaraca.

Pravo je čudo što je Del Boy sve izdržao, no do prekida je ostao stajati na nogama.

Fury bi uskoro mogao na operaciju desnog lakta, a bude li se na to odlučio onda je pred njim nekoliko tjedana rehabilitacije.

– Lijevi lakat sam već operirao, a sada moram srediti i desni. Nakon toga me čeka šest do osam tjedana pauze. Vidjet ćemo kad bih mogao biti spreman za sljedeću borbu – kazao je Tyson Fury.

No bez obzira na ozljedu, Kralj Cigana je nakon meča prozvao Oleksandra Usyka, koji je u kolovozu u uzvratnom meču pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio pojaseve WBA, WBO i IBF prvaka teške kategorije.

Ukrajinski borac, koji je meč gledao iz prvog reda, odazvao se pozivu, te je došao do ringa.

Fury je u svom karakterističnom stilu prozvao Usyka, a u jednom trenutku je otkrio kako želi i meč protiv Joea Joycea.

Na konferenciji za medije, Kralj Cigana je otkrio kako ima potencijalnu zamjenu bude li Oleksandr Usyk odustao od meča za apsolutnog prvaka.

– Spreman sam i voljan suprotstaviti se Usyku bilo gdje, možemo se boriti u Saudijskoj Arabiji ili ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu – rekao je Tyson Fury i nastavio:

– Dajmo navijačima jednog prvaka, jedno ime, jedno lice. On nije jednostavan boksač kojeg je lako shvatiti, vrlo je nezgodan, temperamentan, dobro se kreće i u sjajnoj je formi. Veselim se tom izazovu.

Prvak je odmah iznio i plan B.

– No ne budemo li, iz bilo kojeg razloga mogli to učiniti, tada ću se boriti protiv Joea Joycea na Wembleyu. No prvo želim Usyka, a potom Joycea. Ljudi me pitaju tko je za mene opasniji borac, a ja mislim da je to Joe – istaknuo je Tyson Fury i podvukao:

– Želim se boriti protiv pravih boraca, pravih izazova. Usyk je došao ovamo i unio mi se u lice. Ja i Joshua živimo u istoj zemlji, ali jeste li ikada vidjeli AJ-a da to radi nakon borbe? Na ljestvici teškaša imate broj jedan, ja i onda sljedeća trojica – Usyk, Joyce i Wilder. Možete ih sve staviti u šešir i izabrati mi jednog protivnika od njih.

Nakon toga je iznio jedan vrlo zanimljiv prijedlog.

– Budem li se borio protiv Usyka, možda bi se onda Joyce mogao obračunati s Wilderom. To bi bilo fantastično – prisnažio je Tyson Fury.

Furyjev promotor Frank Warren isto je oduševljen borbom između Kralja Cigana i Oleksandra Usyka, bude li se ona uskoro dogovorila.

– Mečevi protiv Usyka i Joycea su velike borbe, ali onu koju želim vidjeti za svoje zadovoljstvo Fury – Usyk. Želim da Tyson dobije ono što bi trebao biti – najbolji teškaš na svijetu.

Odgovori

Back to top button