Boks

David Haye uskoro se vraća u ring, a nakon toga želi izazvati Lennoxa Lewisa

I bivši svjetski prvak 40-godišnji David Haye (28-4) vraća se u ring. Hayemaker će 11. rujna nastupiti na Trillerovoj priredbi u Staples Center dvorani u Los Angelesu, koju predvodi meč Oscara De La Hoye i Vitora Belforta, a protivnik će mu biti neporaženi Joe Fournier (9-0, 1 NC).

Haye je posljednje dvije borbe izgubio protiv Tonyja Bellewa, a zadnju u svibnju 2018. godine.

Fournier je uspješan biznismen u industriji zabave, koji je ima kratku boksaču karijeru 2015. i 2016., a posljednju borbu imao je u travnju protiv kolumbijske glazbene zvijezde Reykona, koji je predao nakon druge runde.

– Samo jedan meč. Moj idući projekt je otvaranje akademija kojima bih udaljio djecu s ulice, te ih uključio u boks. Ali priznajem ponovno mi se vraća želja za boksanjem. Mislio sam de više neću boriti, ali me onda Joe počeo izazivati. Dogovorili smo meč – rekao je David Haye.

Dogovor je da svoju zaradu daju u dobrotvorne svrhe. No Haye ne skriva želju kako bi mogao imati još neku borbu.

– Oduvijek sam se želio boriti Staples Center dvorani. A dogodi li se nešto posebno u tom meču mogao bi dogovoriti neku ozbiljniju borbu – istaknuo je David Haye i otkrio o kome se radi:

– Lennox Lewis, on mi je oduvijek bio idol. Rado bih podijelio ring s takvim divom tog sporta. On je za mene jedan od najvećih teškaša svih vremena i najveći britanski boksač u povijesti.

Odgovori

Back to top button