Boks

Usykov promotor usporedio ukrajinskog udarača s Muhammadom Alijem

Britanski boksač Anthony Joshua branit će 25. rujna na Tottenhamovom stadionu u Londonu naslove IBF, WBO i WBA svjetskog prvaka teške kategorije protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Ukrajinskom udaraču bit će to treći meč u teškoj kategoriji. Usyk je u listopadu 2019. pobijedio Amerikanca Chazza Witherspoona, a lani je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Britanca Dereka Chisore.

– Oleksandr nema problema boriti se na Otoku. U Liverpoolu je postao europski prvak, a u Londonu olimpijski pobjednik. U Manchesteru je pobijedio Tonyja Bellewa, u Londonu je bio bolji od Derecka Chisore – kazao je Usykov promotor Aleksandar Krasjuk i dodao:

– On je dosad na Otoku bio uspješan, a tako će biti i sljedeći mjesec. Uvjeren je u pobjedu nad Anthonyjem Joshuom. Bez problema je prihvatio eventualnu drugu borbu jer zna da će nakon pobjede biti još sigurniji u sebe.

Mnogi sumnjaju kako bivši svjetski prvak lakoteške kategorije još nije dovoljno snažan za borbu protiv najboljih teškaša.

– Usyk je pravi teškaš, jednake je veličine, težine i dosega kao njegov idol, najveći u povijesti, Muhammad Ali. Može li netko reći da Ali nije bio pravi teškaš? Pa ako je Ali pobjeđivao, onda može i Usyk – istaknuo je Aleksandar Krasjuk i zaključio:

– Joshui želimo sve najbolje i neka se što bolje pripremi. Neka sve prođe bez problema i ozljeda. Poštujem ga zbog svega što je napravio u boksu. Velika je zvijezda, a opet tako skroman i pun pozitive.

Anthony Joshua je posljednju borbu imao lani u prosinca protiv Kubrata Puleva. Svjetski prvak je svladao Bugarina nokautom u devetoj rundi.

Odgovori

Back to top button