Boks

David Haye otkrio tko je najpametniji boksač ​​protiv kojeg se borio, a to nije Kličko

Nekadašnji britanski boksač David Haye uživao je u sjajnoj karijeri dok je osvajao naslove svjetskog prvaka u dvije težinske kategorije prije nego što je 2018. otišao u mirovinu.

Haye je prvu titulu svjetskog prvaka osvojio 2007. kada je postao vladar u kruzeru, a dvije godine kasnije je trijumfom protiv Nikolaja Valueva osvojio pojas WBA prvaka u teškoj kategoriji.

Osim što je osvajao svjetske naslove, Haye je poznat i po mnogih nezaboravnim rivalstvima u ringu, te borbama protiv Dereka Chisore i Tonyja Bellewa.

Haye je 2011. boksao i protiv Vladimira Klička, sigurno jednim od najboljih teškaša u to vrijeme, ali smatra da to nije bio najpametniji borac s kojim se sreo u ringu.

– Tony Bellew je imao izvrstan boksački IQ i odlično je surađivao s Daveom Coldwellom. Oni su znali svaku kvalitetu i slabost protivnika. Odlično su me proučili i složili sjajan plan, koji im dvaput prošao. Bellew me je oba puta pobijedio.

David Haye je dva posljednja meča boksao upravo protiv Tonyja Bellewa, u ožujku 2017. je izgubio tehničkim nokautom u 11. rundi, kao i godinu dana kasnije kada je meč prekinut u petoj rundi.

Odgovori

Back to top button