Boks

Canelo nešto lakši od Bivola: On ima sve – vještinu, snagu i moć

Boksački spektakl koji će se u nedjelju rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu održati u Las Vegasu predvodi okršaj između Canela Alvareza i Dmitrija Bivola.

Meksička zvijezda je pokorio supersrednju, a sada kreće u pohod na polutešku kategoriju. Canelo će pokušati pobijediti ruskog borca i uzeti mu WBA (Super) pojasa prvaka.

Meksikanac (57-1-2) je svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije i trenutačno jedan od najboljih boksača na svijeta. Na prvom je mjestu u ‘P4P’ poretku.

Canelo je u karijeri izgubio jedino od Floyda Mayweathera.

Neporaženi Bivol ima 19 pobjeda u karijeri, a WBA-ov naslov drži od 2017., te je osam puta uspješno branio pojas prvaka poluteške kategorije.

Obojica su uspješno prošli vaganje. Canelo je nešto lakši od Bivola. Meksikancu je vaga pokazala 79,1 kilogram, dok je Rus bio težak 79,2 kilograma.

Dmitrij će imati prednost u visini, jer je 12 centimetara viši od Canela, no svjestan je kakvu kvalitetu posjeduje njegov protivnik.

– Canelo je jako moćan i vješt. Mnogi misle kako je nepobjediv i da može pobijediti teškaše. Ponekad je to zabavno slušati – kaže Dmitrij Bivol i dodaje:

– On je dobar boksač, ali je samo čovjek. A ja vjerujem u svoje vještine. Prvak sam poluteške kategorije, a on dolazi iz niže kategorije. Imam sve što je potrebno za pobjedu u tom meču.

I Meksikanac hvali svog protivnika. Ističe kako je Bivol mnogo veća prijetnja od Artura Beterbijeva.

– Bivol je stvarno dobar borac i vrlo snažan. Ima sve – vještinu, snagu i moć. On je lukav i odličan prvak, ali vjerujem u svoje vještine. Moram biti najbolji, jer on može kvalitetno boksati svih 12 rundi. Znam da će biti teško – istaknuo je Canelo Alvarez.

Odgovori

Back to top button