Boks

Filip Hrgović se javio nakon otkazivanja meča karijere: Uskoro se vraćam treninzima

Filip Hrgović je ovog vikenda trebao boksati protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za IBF-ova izazivača teške kategorije.

No najbolji hrvatski boksač otkazao je svoj najveći meč zbog nedavne smrti svog oca.

Hrgović je objavom na društvenim mrežama objasnio razlog zbog čega se povukao iz borbe.

‘Dragi pratitelji, zbog bolesti i smrti mog oca za kojeg sam bio jako vezan i s kojim sam provodio njegove zadnje dane, nisam uspio završiti pripreme.

Sve se dogodilo iznenada, stoga smo moj team i ja odlučili odgoditi datum borbe. Zajedno s vama, toliko sam dugo čekao ovu priliku, stoga se nadam da će idući datum meča biti ubrzo dogovoren.

Zahvaljujem se svima na porukama podrške kao i svojem protivniku Zhang Zhilei, IBF, Matchroom Boxing i Wasserman organizaciji koji su pokazali puno razumijevanja za ovu situaciju.

Uzeo sam neko vrijeme kako bih bio uz obitelj, no uskoro se vraćam treninzima i nastavljam naš put k vrhu!’, napisao je Filip u objavi na društvenim mrežama.

Hrgović je dobio podršku od Kineza, koji je prošao kroz sličnu situaciju, a podrška mu je stigla i od ljutitog suparnika Alena Babića.

– Imao je smrtni slučaj, jako mi je žao i želim mu izraziti sućut. Čuo sam da neće biti meča. Moja velika sućut za oca, želim da se što brže vrati i da se bori protiv Zhanga. Želim mu dođe tamo gdje treba biti – kazao je Alen Babić.

Odgovori

Back to top button