Boks

Bivši WBC-ov prvak tvrdi: Whyte nikada neće naučiti ono što Fury zna

Tyson Fury bi na proljeće trebao braniti naslov WBC-ova prvaka. Nedavno je njegovo promotor Frank Warren izjavio kako Fury ima četiri potencijalna protivnika, ali ni jedan od njih nije Dillian Whyte.

Naime, WBC je objema stranama dao vremenski rok dokad trebaju postići dogovor, a ne bude li do toga došlo uslijedit će licitacija honorara.

No pregovori baš ne idu najbolje, a glavni problem je podjela zarade. Furyjevi predstavnici traže da se honorar dijeli 80-20, dok Whyteov tim želi da podjela bude 55-45 u korist prvaka.

Bivši britanski boksač 60-godišnji Frank Bruno smatra kako Dillian Whyte ima šanse protiv Kralja Cigana, ali one su minimalne.

– To bi trebala biti dobra borba. Dillian je snažan, ali Tyson je opasan i zna boksati. Whyte nikada neće naučiti ono što Fury zna i to ga može slomiti – istaknuo je Frank Bruno i nastavio:

– No nije Whyte bez šanse, bude li mu prošao koji dobar udarac Fury će pasti, to je sigurno. Znam da se Tyson zna brzo prilagoditi i uvijek odnekud izvuče snagu. To je učinio i protiv opasnog Deontaya Wildera.

Frank Bruno je u rujnu 1995. pobijedio Olivera McCalla i osvojio WBC-ov naslov prvaka teške kategorije, no u ožujku sljedeće godine izgubio je prekidom u trećoj rundi protiv Mikea Tysona. Bila mu je to posljednja borba u karijeri.

Odgovori

Back to top button