Boks

Frank Warren tvrdi kako Furyjev sljedeći protivnik nije Whyte

Tyson Fury trebao bi pojas WBC-ova prvaka braniti protiv Dilliana Whytea. Obje strane dobile su vremenski rok dokad trebaju postići dogovor, a ne bude li do toga došlo uslijedit će licitacija honorara.

No probleme vjerojatno i dalje stvara Whyteova pravna bitka protiv WBC-a koja koči pregovore, te omjer podjele honorara.

Furyjev promotor Frank Warren izjavio je kako će se Fury boriti u ožujku ili travnju, te ima četiri potencijalna protivnika. Whyte nije u toj kombinaciji.

– Fury ne može biti neaktivan zbog arbitraže između WBC-a i Whytea. Moramo mu pronaći protivnika i krenuti dalje. Upravo radimo na tome. Imamo četiri kandidata, a ni jedan od njih nije Whyte – kazao je Frank Warren, te se osvrnuo i na podjelu honorara u eventualnom meču protiv Whytea:

– Ne možemo pregovarati sve dok nam WBC ne kaže kako će izgledati podjela honorara. Eddie Hearn govorio besmislice o pregovorima. On želi da njegov boksač dobije 45, a mi smatramo da to ne može biti više od 20 posto. Tako piše u WBC-ovom pravilniku. Promocija nam ne želi dati te podatke dok ne završi arbitraža . Do tada nećemo pregovarati nego ćemo organizirati borbu u travnju.

Naime, Whyteov promotor Eddie Hearn traži da se honorar dijeli 55-45 posto za Furyja, dok tim Kralja Cigana inzistira da to bude 80-20!

Odgovori

Back to top button