Kick & Thai

Antonio Plazibat želi sljedeću borbu imati protiv prvaka Rica: Meč završava nokautom

Najjača svjetska kickboxing promocija Glory nedavno je izabrala Antonija Plazibata za borca koji je najviše napredovao ove godine.

Solinjanin je u rujnu nokautom pobijedio Marokanca Tarika Khbabeza, a mjesec dana kasnije na isti je način svladao Rumunja Benjamina Adegbuyija.

Najbolji hrvatski kickboksač je na Gloryjevoj ljestvici boraca teške kategorije odmah iza prvaka Rica Verhoevena te se nada kako bi dogodine mogao dobiti meč za naslov.

Antonio je u intervjuu za Glory istaknuo kako se nada borbi za prvaka.

– Nadam se da je to moja sljedeća borba. Čekam Glory da mi javi tko sljedeći protivnik, bude li to Rico – dobro za mene – kazao je Antonio Plazibat i nastavio:

– Spreman sam za njega i već treniram kao da se borim protiv njega. Znam da on ne misli tako. Nakon posljednje priredbe već sam za dva dana bio ponovno u teretani. Počeo sam trenirati za borbu protiv Rica, želim ga skinuti s trona.

Naš borac je najavio kako će moguća borba protiv Verhoevena završiti prekidom.

– Bit će nokaut. Gledam kako se Rico bori zadnjih 12 godina. Poznajem ga bolje, nego on samog sebe. To sam već tisuću puta prevrtio u glavi. Bit ću spreman boriti se pet rundi, ali borba će završiti ranije. Nokautirat ću Rica – podvukao je hrvatski kickboksač.

Solinjanin je otkrio i dio plana protiv prvaka…

– Vidio sam mnogo pogrešaka u svakoj njegovo borbi i znam kako iskoristi njegove pogreške. Rico je dobar, ali nije nepobjediv. U ringu je uvijek spreman na sve i jako je izdržljiv što se ne može reći za ostale borce – dodao je Antonio Plazibat, te naglasio kako je Rico zaslužuje biti prvak.

Antonija ne zanima želi li ga netko etiketirati kao dobrog ili lošeg momka.

– Mogu biti što god ljudi žele. Ako žele da budem loš bit ću najgori od svih. Ne zanima me hoće li netko napraviti predstavu na vaganju ili presici. Želi li netko od toga napraviti cirkus – nema problema. Kada poludim možemo ići do kraja – objasnio je naš borac.

Najbolji hrvatski kickboksač svjestan je kako mu raste popularnost, a pogotovo nakon posljednje borbe protiv Benjamina Adegbuyija.

– Brestovac se dvaput borio protiv Adegbuyija i oba puta izgubio. U Hrvatskoj je svima on jako dobar teškaš. Sada svi misle da sam ja taj pravi nakon što sam pobijedio Adegbuyija. I svi me shvaćaju ozbiljno kada kažem da ću pobijediti Rica – zaključio je Antonio Plazibat.

Odgovori

Back to top button