Boks

Alen Babić mogao bi uskoro dobiti priliku boriti se za WBC-ov naslov

Ovih se dana u Ciudad de Méxicu održava WBC-ov kongres te su objavljene nove rang ljestvice svih profesionalnih kategorije i njihovi obvezni izazivači.

Među njima je i kategorija koju je WBC nedavno uveo, a koja je dobila prvog prvaka – Oscara Rivasa.

To je bridgerweight kategorija, koja se nalazi između lakoteške (cruiser) i teške kategorije, a to su boksači do 101.6 kilograma.

A prvak Oscar Rivas je do naslova stigao 22. listopada pobjedom protiv Ryana Rozickog. Rivas se trebao boriti protiv Bryanta Jenningsa, ali je Amerikanac morao otkazati meč jer nije bio cijepljen i nije mogao ući u Kanadu gdje se priredba održavala. Nakon toga je ispao s rang ljestvice.

Sada je objavljena nova ljestvica i zanimljivo je pogledati tko su boksači u vrhu kategorije. Na prvom mjestu je prvak Oscar Rivas, a slijedi Evgenij Romanov, Lukasz Rozanski i naš Alen Babić.

Savage je svojim rezultatima stigao u poziciju da bi već dogodine mogao dobiti priliku napasti pojas svjetskog prvaka.

Naravno, Rivas uskoro treba prvi put braniti naslov protiv Romanova.

Alen Babić (9-0) se dosad borio u mečevima teške kategorije, a on je u svih devet nastupa po težini bio ispod razine ove kategorije. Savage je u tvitu najavio kako je spreman doći do trona.

Romanov će vjerojatno prihvatiti borbu protiv Rivasa, a o Babićevom statusu mnogo ovisi njegova iduća borba.

Naime, Babić želi nastupiti 18. prosinca na Matchroomovoj priredbi koju predvode Joseph Parker i Derek Chisora, ali još uvijek nema protivnika.

Na WBC-ovom kongresu u Meksiku sudjeluje i hrvatska delegacija.

Odgovori

Back to top button