Boks

Hrgović u prosincu ponovno u ringu, bori se protiv 178. boksača svijeta: Čeka me čvrst protivnik

Filip Hrgović za nekoliko tjedana ponovno ulazi u ring. Hrvatski boksač nastupit će 4. prosinca na Matchroom Boxing priredbi koju predvodi meč naslov WBC-ova prvaka lake kategorije između Devina Haneya i Josepha Diaza.

Hrgovićev protivnik trebao bi biti 178. teškaš svijeta po BoxRec ljestvici Amerikanac Scott Alexander. Našem borcu to će biti 14. meč u profesionalnoj karijeri.

Hrgović je u posljednjoj borbi 10. rujna pobijedio Crnogorca Marka Radonjića, a sada ga čeka 32-godišnji boksač koji u karijeri ima omjer od 16 pobjeda, dva remija i četiri poraza.

– Jedva čekam da se vratim u ring i da se borim na velikoj priredbi u Las Vegasu. Oduvijek sam priželjkivao nastup u Vegasu, gradu u kojem su nastupali mnogi veliki teškaški šampioni. Moj novi protivnik je čvrst borac, no ja sam žestoko trenirao i bit ću spreman pružiti navijačima još jednu sjajnu izvedbu – kazao je Filip Hrgović, piše Večernji list.

Zadovoljstvo je izrazio i njegov promotor Kalle Sauerland koji je pod sve većom paljbom kritičara Hrgovićeve karijere po pitanju izbora protivnika:

– Vegas, pripazi se, “Zvijer” stiže. Sretni smo što možemo surađivati s Eddiejem Hearnom i njegovom promocijskom kućom Matchroom Boxing kako bismo Filipu omogućili ovu fantastičnu priliku da se bori u Las Vegasu na tako velikoj priredbi u MGM Grand Garden Areni. Ovo je prilika za Filipa da u velikom stilu završi ovu godinu i da se posveti jurišu na svjetski naslov u godini koja dolazi.

Nakon dogovora s američkim borcem, oglasio se i Filipov menadžer Željko Karajica, sve uspješniji hrvatski biznismen s adresom u Njemačkoj:

– Kao i uvijek, Filip je jako trenirao kako bi osigurao da bude u vrhunskoj formi kada uđe u ring. Siguran sam da će nastup na velikoj priredbi kao što je ova u Vegasu biti za njega vrlo poticajna. Filip je sve bliže borbi za službenog izazivača u IBF organizaciji. Nadolazeća 2022. godina mogla bi za njega biti vrlo velika, no prvo mora pobijediti Alexandera.

I doista, ako planira realizirati sve te velike planove svojih promotora i svojeg menadžer, Hrgović se ni ovom prilikom nikako ne smije poskliznuti.

Odgovori

Back to top button