MMAUncategorized

Luke Rockhold: U UFC-u se moglo nešto promijeniti da su Adesanya i Usman podržali Ngannoua

Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Luke Rockhold nezadovoljan je kako se najjača svjetska MMA organizacija odnosi prema svojim borcima od ugovaranja borbi do plaća.

Mnogi bivši i sadašnji borci razmišljaju ili su već nastupili u boksačkim mečevima, koji su im donijeli odličnu zaradu, pa i nekoliko puta veću nego što su ikad dobili za jednu MMA borbu.

Zasad su oni koji ušli u ring poput Andersona Silve, Vitora Belforta, Tyrona Woodleyja, Bena Askrena i drugih zadovoljni honorarom.

Nema sumnje kako će se u budućnosti još borac odlučiti na taj korak.

– U boks se može dobro zaraditi. Oni nisu pod monopolom jedne kompanije koja diktira koliko će biti plaćeni. Boksači uzimaju 60 do 80 posto ukupnih prihoda dok mi u UFC-u uzimamo 16 posto. Natjecatelji u većini drugih sportova dobivaju 50 posto ukupnih prihoda – kaže Luke Rockhold te se dotaknuo sve veće popularnosti Youtubera u boksu:

– Boksači su dobro plaćeni i zašto bi onda nastupali u mnogo opasnijem sportu kao što je slobodna borba. Sve te celebrity zvijezde neće ugroziti zdravlje nastupajući u MMA-u. Zato oni boksaju.

Francis Ngannou je prošlog mjeseca izjavio kako osjeća da ga u UFC-u ne poštuju dovoljno.

Naime, aktualni prvak nije bio spreman u kolovozu braniti naslov koji je osvojio protiv Stipe Miočića, te je UFC organizirala meč za privremenog prvaka između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa.

Kamerunac se nadao borbi protiv Jona Jonesa, ali do okršaja nije došlo, jer se Bones nije dogovorio s UFC-om oko novog ugovora.

Ngannou još uvijek nema ugovorenu borbu, a vjerojatno će pojas prvaka braniti početkom sljedeće godine protiv Ciryla Ganea.

Luke Rockhold smatra kako su Israel Adesanya i Kamaru Usman mogli podržati Francisa Ngannoua u njegovim izjavama kada je javno kritizirao UFC. Oni to nisu učinili.

– Francis ima dva nigerijska brata i oni su prvaci. Obojica su trebali javno podržati Ngannoua kada je imao problema s UFC-om. Trebali stati uz njega. Možda bi to nešto promijenilo, to je bila prilika – istaknuo je Luke Rockhold i zaključio:

– Borci bi se trebali udružiti kako bi se nešto moglo pokrenuti. Ovo s Francisom je bila prilika da se nešto učini, a da su Usman i Adesanya progovorili mogli su zeznuti UFC. Vjerojatno bi došlo do promjena, a ovako je ostalo kako je i bilo.

Odgovori

Back to top button