BoksUncategorized

Hrvatska reprezentacija na juniorski EP u Ploieștiju ide u jakom sastavu

Hrvatska juniorska reprezentacija u srijedu putuje na Europsko prvenstvo za juniore i juniorke u Ploieștiju (Rumunjska) koje se održava od 19. do 31. srpnja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu predstavljati deset najboljih juniora i četiri juniorke (rođeni 2007. i 2008. godine) koje vode izbornik juniorske reprezentacije Marin Morić, izbornik ženskih selekcija Robert Herić i trener Vedran Bajlo.

Na juniorskom EP-u sudit će i hrvatski sudac Orhan Avdi iz Pule.

Za Hrvatsku će na Europskom prvenstvu u Ploieștiju nastupiti:

JUNIORI

Tristan Talan (FC Kovačić Varaždin) – do 46 kg
Mario Nakić (Knin) – do 50 kg
Asllan Krasniqi (Rekord Zagreb) – do 57 kg
Mate Jukić (Osijek) – do 60 kg
Matija Berend (Ronin Križevci) – do 63 kg
Lucas Mirković (Arena Pula – do 66 kg
Dominik Palić (Kralj Tomislav Zagreb) – do 70 kg
Niko Goreta (Grom Split) – do 75 kg
Ivan Jukičić (Brod Slavonski Brod) – do 80 kg
Šime Čerina (Torcida Split) – 80+ kg

JUNIORKE

Ana Jukičić (Brod Slavonski Brod) – do 52 kg
Gabrijela Vencl (David Koprivnica) – do 54 kg
Doroteja Vencl – (David Koprivnica) – do 60 kg
Anđelina Filipović (Kutina) – do 63 kg

Prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija) Hrvatska je ostvarila sjajan uspjeh – boksačice su osvojile tri medalje, od toga jednu zlatnu!

Zlatna Mariela Šteko postala je juniorska prvakinja Europe, prva iz Hrvatske, a ove godine trijumf je ponovila na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Erevanu i okrunila se titulom dvostruke prvakinje Europe!

Na prošlogodišnjem Europskom juniorskom prvenstvu bronce su osvojile Lana Paljušić i Nika Lopac. Na lanjskom EP-u u Montesilvanu Hrvatska je nastupila s ukupno devet juniora i šest juniorki, a dvojicu juniora (Bernard Grgić i Karlo Tokalić) smo još imali u borbama za medalje.

Od te devetorice sada su u juniorskoj reprezentaciji ostali Puljanin Lucas Mirković (66 kg, najbolji junior državnog prvenstva), Križevčanin Matija Berend (63 kg) i torcidaš Šime Čerina u najtežoj kategoriji iznad 80 kg, dok su na lanjskom EP-u u Montesilvanu kao ulazne juniorke nastupile i sestre Vencl iz Koprivnice, Gabrijela i Doroteja, pa njih petoro na EP u Rumunjsku odlazi s dragocjenim iskustvom za nove ispite u najjačoj europskoj konkurenciji.

Juniorska reprezentacija u proširenom sastavu pod vodstvom izbornika Marina Morića i Roberta Herića uoči Europskog prvenstva imala je zajedničke pripreme u Zagrebu uz nastup juniora na međunarodnom turniru u Bratislavi.

Lanjsku europsku broncu zbog ozljede neće moći braniti sjajna Lana Paljušić (ove godine najbolja juniorka državnog prvenstva), a zbog zdravstvenih problema nema ni Agate Štajcer koja je prošle godine osvojila broncu na Europskom kadetskom prvenstvu.

Na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u Ploieștiju u Rumunjskoj očekuje su rekordni broj najboljih mladih europskih boksača iz generacije rođenih 2007. i 2008. godine – više od 400 natjecatelja iz 32 države!

Grad Ploiești udaljen je 50-tak kilometara od rumunjske metropola Bukurešta, broji oko 180.000 stanovnika, a nazivaju ga “gradom crnog zlata” jer je glavno središte Rumunjske u industriji nafte s tri najveće rafinerije u zemlji.

Odgovori

Back to top button