Taekwondo

Sjajna Matea Jelić osvojila srebro na EP-u u Sarajevu

Hrvatska taekwondoašica Matea Jelić osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu za seniorke u olimpijskim kategorijama koje se održalo u Sarajevu. 

Drugog dana prvenstva koje traje do nedjelje nastupilo je 77 natjecateljki, a najbolje su bile Francuskinje ispred Britanki i Izraelki.Natjecanje i sve zanimljivije događaje s EP-a pratite na YouTube kanalu Cro Ring.

Naša Matea Jelić bila je druga u kategoriji do 67 kilograma. Zlato je osvojila Francuskinja Magda Wiet, a brončane su bile Turkinja Ikra Kayir i Španjolska Cecilia Castro.

Britanka Jade Jones bila je najbolja u kategoriji do 57 kilograma. 

Dvostruka olimpijska pobjednica, te višestruka svjetska i europska prvakinja u finalu je bila bolja od Kubre Ilgun, koja je tako uzvratila Turkinji za nedavni poraz u Zagrebu na klupskom EP-u.

Brončane su bile Poljakinja Patrycja Adamkiewicz i Španjolka Marta Calvo.

Izraelka Abishag Semberg osvojila je zlato u kategoriji do 49 kilograma, druga je bila Španjolka Adriana Cerezo, a treće mjesto osvojile su Britanke Jordyn Smith i Maddison Moore.

U kategoriji do 67 kilograma najbolja je bila Francuskinja Althea Laurin, srebro je osvojila Turkinja Nafia Kus, dok su bronce pripale Britanki Rebecci Mcgowan i Austrijanki Marlene Jahl.

U ukupnom plasmanu seniora i seniorki najbolja je reprezentacija Francuske, ispred velike Britanije i Srbije.

U subotu će se održati Europsko prvenstvo za kadete, a  u nedjelju će nastupiti kadetkinje.

A da biste mogli pravovremeno dobiti informacije o nekim budućim prijenosima, pozivamo Vas, ako već niste, da se pretplatite na kanal. 

Pretplata je besplatna i anonimna, dovoljan je jedan klik na ‘PRETPLATI ME’ na našem linku.

Britanka Jade Jones pobijedila je u kategoriji do 57 kilograma, u finalu je bila bolja od Kubre Ilgun

Odgovori

Back to top button