Taekwondo

Pohvale Hrvatskoj stižu sa svih strana: ‘Ovo je bila velika taekwondo priča’

Zagreb je pet dana bio domaćin 8. otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondo.

Na borilištima Kristalne dvorane hotela Westin nastupilo je više od 500 sportaša iz 120 klubova i 11 nacionalnih timova.

Europsko klupsko prvenstvo u live streamingu preko službenog portala i YouTube kanala CroRing tijekom pet dana imalo je 250.000 pregleda.

Zadnji su nastupili seniori, a zlatnu medalju za Hrvatsku u kategoriji do 71 kilograma osvojio je sjajni mladi taekwondoaš Marko Golubić iz TKD Dubrave koji je branio boje Selekcije Hrvatskog taekwondo saveza.

Golubić je tako potvrdio odličnu formu, jer je osvojio zlato i u kategoriji mlađih seniora.

Odličan je bio i Deni Adrun Razić iz Osvita koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 68 kg.

– Ovakav tip turnira u hotelu bio je samo jednom u Istanbulu, ali pošto je takva situacija s koronom možda je bolje ovako u hotelu da se može bolje organizirati. I stvarno sam zadovoljan mjerama i što se one poštuju – rekao je Deni Adrun Razič.

Taekwondoaš Osvita u polufinalu se borio protiv višestrukog svjetskog i europskog prvaka Bradlyja Sindena iz Velike Britanije koji je na kraju bio prvi.

– Sretan sam i bravo za taekwondo federaciju, napravili su odličan posao i u potpunosti organizirali natjecanje bez obzira na situaciju. Govorim u ime svih sportaša, vrlo smo sretni i moramo ovo raditi. Prošlo je mnogo vremena i sretan sam što možemo trenirati, boriti se i stjecati nova iskustva. Sretan sam zbog osvojenog zlata – istaknuo je Bradly Sinden.

U kategoriji do 87 kilograma naš Hrvoje Šep iz Jastreba osvojio je srebrnu medalju, od njega je bolji bio Turčin
Orkun Atesli.

– Moglo je to i bolje. Očekivao sam možda čak u sebi da to bude zlato, ali nažalost, suparnik je bio pametniji u ovom trenutku i nadmudrio me u nekim situacijama i to je prevagnulo u borbi. Ali misli da će za dva tjedna, bude li se održalo to europsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama, pitanje pobjednika u našem meču ne bi trebalo biti upitno – prisnažio je Hrvoje Šep.

Najveći teret organizacije iznijeli su klubovi Jastreb i Karlovac, a Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora ECC-a, imala je potrebu još se jednom svima zahvaliti na uspješnoj organizaciji natjecanja.

– Sretna sam, završeno uspješno, pohvale sa svih strana. Hvala svima koji su pomogli da se ovo natjecanje održi. Hvala i onima koji nisu mogli doći, posebna zahvala predsjedniku počasnog odbora prvenstva dr. Draganu Primorcu, koji nije mogao biti ovdje, ali je u srcu bio s nama – kazala je Tamara Pradegan i dodala:

– Hvala svima, a nadasve hvala Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dr. Krunoslavu Capaku i njegovoj zamjenici koji su stalno koji su danonoćno bili s nama, stalno na usluzi, radili su nemoguće stvari, radili i noću i danju, izdavali su se testovi, pomagali su i tamo gdje smo bili najtanji i gdje je bilo zapravo najteže, a to je pravovremeno djelovati

Natjecanje i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a u Zagrebu pratilo se na YouTube kanalu Cro Ring.

– Ovo je bila velika taekwondo priča. Prema ocjenama svih, a to su na prvom mjestu ljudi iz Europske taekwondo federacije, ovo je bila najveća taekwondo priča ove godine u Europi. Za potvrdu toga govori podatak da je prijenos uživo u pet dana natjecanja bilo više od 250.000 pregleda što je doista za taekwondo jedna fascinantna brojka. To je pokazatelj koliko je ovo natjecanje pobudilo zanimanje u Europi – kazao je Mario Zorko, voditelj medijske promidžbe ECC-a

Europsko klupsko prvenstvo u live streamingu preko službenog portala i YouTube kanala CroRing tijekom pet dana imalo je 250.000 pregleda

Odgovori

Back to top button