Judo

Pohvale judašima na sjajnoj organizaciji natjecanja u Poreču u vrijeme pandemije

U svijetu sporta i dva tjedna nakon završetka Europskog judo prvenstva za juniore (4.-6. studenog) i Europskog judo prvenstva za mlađe seniore (9.-10. studenog), Poreč je i dalje jedna od tema, piše na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza.

Kako bi napravili kvalitetan rezime svega učinjenog, predstavnik Europske judo unije (EJU), sportski direktor Hrvoje Lindi te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), pomoćnik glavnog tajnika za programe sporta na lokalnoj razini, Siniša Krajač, sastali su se u Puli s čelnim ljudima Zavoda za javno zdravstveno Istarske županije i civilne zaštite.

Osim plaketa zahvale za doprinos sportu, od HOO-a, odnosno judu, od EJU-a, važan je bio polusatni razgovor o postavljenim procesima, epidemiološkim mjerama i budućnosti organizacije velikih natjecanja tijekom pandemije. Od 1587 testiranih osoba, svih koji su ušli u ‘porečki balon’, u kompleksu Plave lagune, bilo je samo osam pozitivnih te 21 osoba koja je stavljena u samoizolaciju.

Voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Jasna Valić, dr. med., istaknula je iznimno zadovoljstvo suradnjom i pristupom Hrvatskog judo saveza, Organizacijskog odbora natjecanja i Europske judo unije:

– Na početku smo bili skeptični, ali sa svakim danom, svakim sastankom, pozivom i e-mail porukom, judaši su nam pokazivali kako su digli ljestvicu očekivanja i epidemiološke mjere čak i iznad očekivanog.

S dr. Jasnom Valić su se složili i voditeljica Službe za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dr.sc. Mirna Vranić Ladavac, dr. med., kao i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, dr. med., koji je dodao:

– Na ovaj način se može organizirati veliko natjecanje i judo je pokazao put za cijeli sport.

Načelnik stožera civilne zaštite istarske županije Dino Kozlevac, dipl. ing., zahvalio je Hrvatskom judo savezu i svim prisutnima na trudu i pohvalio želju da se prije svega zaštiti lokalna zajednica, kao i svi prisutni.

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini, Siniša Krajač, rekao je kako je hrvatski judo primjer drugim sportovima, dok je sportski direktor Europske judo unije, Hrvoje Lindi, spomenuo da su procedure postavljene u Poreču bila osnova za Europsko judo prvenstvo za seniore u Pragu te da ih preuzimaju i drugi sportovi.

Također, svi prisutni su potvrdili kako se i planirani veliki judo projekti za 2021. godinu, na ovaj način, mogu organizirati te kako je važno da i svi drugi organizatori budu tako otvoreni, pristupačni i kvalitetni u komunikaciji kao što su bili Hrvatski judo savez i Organizacijski odbor natjecanja.

Foto: Hrvatski judo savez

Od 1587 testiranih osoba, svih koji su ušli u ‘porečki balon’, u kompleksu Plave lagune, bilo je samo osam pozitivnih te 21 osoba koja je stavljena u samoizolaciju

Odgovori

Back to top button