Taekwondo

Europska prvakinja pisala predsjedniku: ‘Zašto mi se oduzima pravo da budem sportaš’

Beata Ivas, članica taekwondo i kickboxing kluba Hrvatski branitelj dragovoljac iz Vodica, europska je prvakinja u Tradicionalnom ITF Taekwondou.

Hrvatska reprezentativka na EP u Poreču, koje se u travnju održalo u Poreču, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 40 kilograma.

Jedna je od najmlađih članica u povijesti vodičkog kluba. Borilački sport trenira već devet godina, a tijekom karijere je osvajala brojne medalje.

Sa svojim sestrama Kijarom i Ninom ukupno je osvojila više od 150 medalja, najviše zlata, te ima punu kutiju pohvalnica i priznanja. Treneri su prepoznali njen talent i pozvana je u reprezentaciju.

Na europskoj smotri u Poreču dokazala je svoju vrhunsku kvalitetu i najavila još vrhunskih rezultata. Nedavno je poslala pismo u kojem je napisala:

‘Poštovani gospodine predsjedniče,

ja sam Beata Ivas, imam 13 godina i dolazim iz Vodica. Vjerojatno se ne sjećate, ali mi smo se već jednom sreli kad ste primili ITF Taekwondo reprezentaciju.

Malo me zabrinjava i zbunjuje ova naša borba za prava ITF Taekwondoa koja su na oduzeta. Ja treniram taekwondo od svoje četvrte godine, ali ne znam zašto mi se oduzima pravo da budem sportaš i da radim ono što volim i u čemu sam najbolja.

Molim vas da me podržite jer vam obećavam da ću Hrvatsku dovesti na vrh svijeta. S ponosom ću nositi hrvatski grb na svojoj majici ogrnuti se u hrvatsku zastavu.

Ovim putem se zahvaljujem na prijamu i iskreno se radujem sljedećem susretu kada ću biti prvakinja svijeta u ITF Taekwondou!

“All sports for all people”.

Nestrpljivo očekujem vaš odgovor.

Beata Iva’.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je Beatu Ivas i ostale u izaslanstvu Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwondo saveza primio u svom uredu nakon Europskog prvenstva.

U međuvremenu tradicionalni ITF Taekwondo sport briše se iz službene nomenklature sportova Hrvatske. Beata je predsjedniku poslala pismo s nadom pozitivnog rješavanja problema i da se njen sport ponovo prizna.

Odgovori

Back to top button