MMA

Aljamain Sterling vjeruje kako mu UFC želi namjestiti borbu protiv Henryja Cejuda

Aljamain Sterling je prošlog vikenda drugi put obranio pojas UFC-ovog prvaka bantam kategorije.

Jamajčanski borac je na UFC 280 priredbi u Abu Dhabiju prekidom u drugoj rundi svladao T.J. Dillashawa, te tako stigao do osme pobjede u nizu i 22. u karijeri.

Sterling je potvrdio kako je trenutačno najbolji borac u diviziji, no smatra kako ga UFC želi na tronu.

– Volim Danu Whitea, ali ga ponekad ne mogu razumjeti. Izjavio je kako će pobjednik meča između O‘Malleyja i Jana dobiti ‘title shot‘, a onda je nakon borbe u kombinaciju ubacio i Henryja Cejuda. To me zbunjuje, jer Cejudo se nije borio više od dvije godine. Ne žele mu dati napad na titulu u perolakoj kategoriji i pružiti mu priliku postati prvak u tri kategorije, on je to zaslužio. Većinu karijere borio se u muha kategoriji, a možda dvaput u bantamu i sada bi trebao odmah dobiti meč za naslov. Kako to? – zapitao se Aljamain Sterling gostujući u MMA Houru.

Jamajčanski borac smatra kako UFC želi Henryja Cejuda ubaciti u vatru kako bi uzeo naslov prvaka.

– Nije važno protiv koga se borim. To prebijanje mogu pružiti svakome. Stvarno nije bitno hoće li to biti Cejudo, Chito Vera, O‘Malley sa šarenom kosom ili me čeka novi meč protiv Jana. Svi dobro znamo kako UFC voli davati mečeve za titulu borcima koji su izgubili u posljednjem meču. Borbu za pojas mogu dati i Sandhagenu, ima dosta mogućnosti – dodao se Aljamain Sterling, te se osvrnuo na meč u kojem je O‘Malley podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Jana:

– Loše sam se osjećao zbog Jana, mislim da su ga pokrali. I O‘Malley bio pomalo šokiran i zbunjen tom odlukom. Sada zna kako je bilo meni kada sam se našao u toj poziciji s Janom. Razlika je u tome što sam znao da sam zaslužio pobjedu, dok je on pobijedio premda u to nije siguran. Neka pogleda meč ponovno. Mislim da bi sada O‘Malley trebao dobiti meč protiv mene.

Odgovori

Back to top button