Ostalo

Fedor gost EP-a u sambu u Novom Sadu: Najteže mi je bilo boriti se s Minotaurom i Cro Copom

Prvenstvo Europe u sambu, koje je u četvrtak počelo u Novom Sadu, ima posebnog gosta, sportaša koji je veći i od samog sporta s kojim je započeo svoju nezaboravnu borilačku karijeru.

A riječ je o Fedoru Emelianenku, proslavljenom MMA borcu, čovjeku koji deset godina nije izgubio borbu a borio se sa svim najvećim borcima svog vremena. Gladijatora kojem su mediji tepali da je “posljednji ruski car”.

Kao veliki vjernik, Fedor je i prije dolazio u Srbiju i pri tome obilazio pravoslavne hramove i manastire a ovaj put je svemu tome pridodao još i press konferenciju održanu u hotelu Crystal s kojeg puca pogled na hram Svetog Save, piše Večernji list.

Na njoj je govorio o tome kako je na neke od svojih borbi izlazio na srpsku glazbu ali i o tome kako ga je mama nagovorila da počne trenirati sambo i džudo jer je radila s njegovim prvim trenerom.

Upitan koje dvije borbe bi izdvojio kao najbolje u karijeri u kamere Arena Fighta je kazao:

– Jedna je s Antoniom Rodrigom Minotaurom, s kojim sam imao čak tri borbe, a druga je s Cro Copom. Za njega sam se morao posebno pripremati. Proučavao sam njegov stil borbe i njegove udarce nogama i uspio sam ga pobijediti.

Tijekom boravka u Beogradu, sa svojim domaćinima iz Meridian sporta (u ime kojeg je najveći posao obavio kolega Predrag Sarić), Fedor je obišao košarkaške terene i Vojni muzej a ondje se susreo i sa slavnim srpskim košarkašem, dvostrukim svjetskim prvakom i također velikim vjernikom, Dejanom Tomaševićem.

Već sutradan Fedor je u Novom Sadu održao predavanje (masterclass) i pokazni trening za studente Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, njih preko 200, da bi poslije toga pratio natjecanja na Prvenstvu Europe u sambu.

Stiglo nam je oko 700 natjecatelja i još oko 200 službenih lica iz 30-tak zemalja – kazao je prvi dopredsjednik Europske sambo federacije Patrik Drid.

Na Prvenstvu sudjeluje 19 hrvatskih natjecatelja, devet seniora te deset u mlađeuzrasnim kategorijama.

Odgovori

Back to top button