Boks

Wilderov trener: Fury ima veličinu, ali Usyk je favorit

Boksački trener Malik Scott vjeruje kako Deontay Wilder može iskoristiti svoju borbu protiv Zhilei Zhanga kao pripremu za potencijalni okršaj protiv Oleksandra Usyka.

A kako bi se Brončani bombarder što bolje pripremio za nadolazeći okršaj protiv Kineza na priredbi 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji, Scott je otkrio kako su unijeli promjenu u pripremni kamp.

– Vratili smo se tamo gdje je trenirao kao mali, u dvorani gdje se zidovi ljušte i posteri padaju. Tamo smo svaki dan i nadamo se da će mu to vratiti onaj nasilnički mentalitet koji je imao prije nego što je postao svjetski prvak. To je jako važna borba i treba poslati poruku – kazao je Wilderov trener.

S posebnim zanimanje pratit će se 18. svibnja prtiti borba za apsolutnog prvaka teške kategorije između Mike Tysona i Oleksandra Usyka.

Poznati trener je otkrio što bi Fury mogao iskoristiti u svoju korist u okršaju protiv Usyka, no smatra kako i Ukrajinac ima svoje šanse.

– Usyk je za mene favorit i bliže je pobjedi, no Fury je velik i zna kako iskoristiti svoju veličinu – istaknuo je Malik Scott i dodao:

– Fury je u boljoj formi nego što sam mislio da će biti. Nije spor, ima dobru snagu udarca i dobar boksački IQ. Bit će to dobra borba.

A Wilder se bori protiv Zhanga na istoj priredbi na kojoj će nastupi naš Filip Hrgović u meču protiv Daniela Duboisa.

Borba protiv Kineza bit će za Wildera prilika da se pobjedom vrati u vrh teške kategorije i potraži novu veliku borbu.

– Wilder bi hladnokrvno nokautirao Usyka – ispalio je Malik Scott, pa objasnio:

– On je manji borac, a Deontay se prilično dobro bori protiv takvih, vidim kako bi ga ekspresno nokautirao. Bitno je samo da Deontay ostane usredotočen, bude ponizan i odgovoran. Sve dok slijedi ta pravila on je za mene nepobjediv. A kada se toga više neće pridržavati onda će dobivati samo batine. Meč protiv Usyka je još jedna velika potencijalna borba za Wildera, kao i dvoboj s Joshuom i Furyjem.

Odgovori

Back to top button