Ostalo

Državno prvenstvo u savateu iz Sv. Ivana Zeline pratite u nedjelju na našem YouTube kanalu

U nedjelju 2. svibnja u Sv. Ivanu Zelini održat će se državno prvenstvo u savateu u disciplini assaut. Očekuje se više od 60-ak prijava, a predsjednik Hrvatskog savate saveza Predrag Šimunec ističe kako natjecatelji s nestrpljenjem čekaju ponovno krenuti u akciju. Natjecanja iz dvorane u Sv. Ivanu Zelini možete pratiti uživo putem našeg YouTube kanala.

– Zbog pandemije nismo imali natjecanje više od 15 mjeseci i borcima to jako nedostaje. Sva natjecanja su bila otkazana, a oni su jedino mogli individualno trenirati – kaže Predrag Šimunec i dodaje:

– Dobili smo dozvolu Stožer civilne zaštite, te ćemo u nedjelju održati državno prvenstvo za juniore i seniore. Borci su trenirali i pripremali koliko su mogli za to natjecanje.

Predsjednik savate saveza je istaknuo kako su borci tijekom višemjesečne pauze mogli ‘on-line’ pratiti treninge i vježbe, te barem trenirati kod kuće kada su već dvorane bile zatvorene.

– Sve je to bila individualna volja. Naravno da ovakav način vježbanja ne može zamijeniti treninge u dvorani, ali nekako su borci morali ostati aktivni – ističe Predrag Šimunec i nastavlja:

– Problem bi se mogao javiti zbog toga što su borci tijekom pauze preskočili jednu ili dvije težinske kategorije, neki bi mogli biti skloniji ozljedama. Ali tako je u svim borilačkim sportovima.

Natjecanje organizira Savate klub Čigra iz Sv. Ivana Zeline i Hrvatski savate savez.

Državno prvenstvu u savateu pratite putem našeg YouTube kanala.

A da biste mogli pravovremeno dobiti informacije o nekim budućim prijenosima, pozivamo Vas da se pretplatite na kanal.

Pretplata je besplatna i anonimna, dovoljan je jedan klik na ‘PRETPLATI ME’ na YouTube kanalu CroRing.

Odgovori

Back to top button