Ostalo

Hrvatski borci osvojili 11 medalja na Svjetskim igrama u Rijadu

Hrvatski natjecatelji polučili su sjajan uspjeh na trećim Svjetskim igrama u borilačkim sportovima koje su se održale u Rijadu.

Naši borci ukupno su osvojili 11 medalja. S tri zlata, dva srebra i šest brončanih odličja, Hrvatska je Igre završila na 24. mjestu od 79 zemalja koje su osvajale medalje.

Najviše medalja kući su ponijeli borci iz savatea. Karmela Makelja je bila zlatna u kategoriji do 60 kg (combat), a Marko Bulek osvojio je srebro u kategoriji do 60 kg (combat).

Brončane medalje su osvojili Tajana Koščak (assaut, do 60 kg), Patrik Grđan (combat, do 70 kg) i Jadre Pavičić (combat. do 85 kg).

Rino Mašić je u obaranju ruku osvojio dva zlatna odličja, na lijevu i desnu ruku u kategoriji do 110 kilograma.

Viktorio Sović je bio brončani na lijevu ruku (do 100 kg), dok je Ivo Križan na desnu ruku (-110 kg) Igre završio na četvrtom mjestu.

I naši kickboksači okitili su se medaljama. Marija Bodač osvojila je srebro u kategoriji do 65 kg, dok je Ante Buzov bio brončani u kategoriji do 71 kg.

Ovo je sjajna najava za Svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje se od 18. do 25. studenog održava u Portugalu. Hrvatski borci uvijek se s velikih natjecanja vraćaju s medaljama.

Na Igrama u Rijadu brončano odličje je osvojila i Nadina Biljanović, svjetska prvakinja u ju-jitsu u kategoriji iznad 70 kilograma.

Osvajači medalja:

Obaranje ruke

Rino Mašić – zlato na lijevu i desnu ruku, -110 kg

Viktorio Sović – bronca na lijevu ruku, -100 kg

Savate

Karmela Makelja – zlato combat, do 60 kg

Marko Bulek – srebro combat, do 60 kg

Tajana Koščak – bronca assaut, do 60 kg

Patrik Grđan – bronca combat, do 70 kg

Jadre Pavičić – bronca combat, do 85 kg

Jiu-jitsu

Nadina Biljanović – bronca, +70 kg

Kickboxing

Marija Bodač – srebro, – 65 kg

Ante Buzov – bronca, 71 kg.

Odgovori

Back to top button