MMA

Wonderboy želi nakon pobjede protiv Burnsa izazvati Usmana: Prvak bi imao opasnog suparnika

Stephen Thompson i Gilbert Burns nastupit će sljedećeg vikenda u sunaslovnoj borbi UFC 264 priredbe u T-Mobile Areni u Las Vegasu koju predvodi okršaj između Conora McGregora i Dustina Poiriera. Nakon dvije pobjede u nizu, a uoči svoje nove borbe, Thompson je izjavio kako bi s trona velter kategorije mogao skinuti Kamarua Usmana.

Nigerijski borac je u ožujku 2019. pobjedom protiv Tyrona Woodleyja osvojio UFC-ov pojas prvaka, a potom ga četiri puta obranio. Usman ima 14 pobjeda u nizu u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Wonderboy u posljednjih sedam borbi ima tri pobjede i isto toliko poraza, te jedan remi. Pobijedi li sljedećeg vikenda Gilberta Burnsa sigurno će tražiti mjesto izazivača u borbi za prvaka velter kategorije.

– Usman se još nije borio protiv mene. Edwards se borio protiv njega, kao i Burns i Covington, nokautirao je Masvidala. Tko je još ostao? – pita se Stephen Thompson i nastavlja:

– Nedavno je govorio o borbi protiv Michaela Chiese, pa sam mislio zašto to ne bih mogao biti ja, imao bi opasnog protivnika. Osjećam kao da sam samo ja ostao, a pobijedim li Burnsa morat će se boriti protiv mene.
Američki borac smatra kako je Kamaru Usman svakog dana sve bolji.

– Ranije se jedino znao hrvati, suparnike je uništavao na tlu, a sada ih može i nokautirati. Udarci su mu svaki put sve snažniji. Kad ću se pripremati za njega morat ću o svemu dobro razmišljati. Zato volim ovaj sport – zaključio je Stephen Thompson.

Odgovori

Back to top button