Boks

Superteškaš Lovro Pavčec uvjerljivo izborio četvrtfinale juniorskog EP-a

Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji iznad 80 kg pobijedio je u osmini finala Rumunja Florina Ionita i plasirao se u četvrtfinale Europskog juniorskog prvenstva u Tbilisiju, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski prvak dominirao je u sve tri runde protiv znatno višeg, dugačkog Rumunja Ionita, držao stalni pritisak i usmjeravao rumunjskog boksača prema konopcima i kutovima, a onda mu iz blizine plasirao kombinacije udaraca u tijelo i glavu.

Pavčec nije popuštao u tempu nijednog trenutka, Rumunj je uspijevao kontrirati koliko je mogao pod stalnim napadima, no više je morao biti usredotočen na povlačenje pred jakim Pavčecovim serijama.

Suci su jednoglasno bodovali meč 5:0 za Lovru Pavčeca koji će se u četvrtfinalu, u petak 9. srpnja boriti za novu europsku medalju. Pavčec je prije dvije godine u Tbilisiju na kadetskom prvenstvu Europe osvojio naslov europskog viceprvaka.

Mladi superteškaš iz BK Nokauta iz zagrebačke Dubrave, pod vodstvom Yousefa Hasana koji je kao trener reprezentacije uz Lovru u Tbilisiju s izbornikom Zoranom Kraljem ml., nedavno je proglašen i najboljim tehničarom uglednog međunarodnog juniorskog tunira u Vrbasu. Formom i snagom prezentiranom u prvom meču na Europskom prvenstvu sigurno se ima pravo nadati novoj velikoj medalji u Gruziji.

Pavčecov protivnik u borbi za medalju, u četvrtfinalu u petak, 9. srpnja bit će isto tako stasiti, visoki Izraelac Ariel Prilutsky koji je prekidom pobijedio opasnog armenskog udarača. Armenac je imao problema s ozljedom nosa, stalno je zbog krvarenja iz nosa izbacivao gumu iz ustiju, a sudac u ringu je u trećoj rundi prekinuo meč u kojem se Izraelac pokazao kao kvalitetan i pokretan tehničar.

Anthony Mirković je u kategoriji do 75 kg izgubio meč osmine finala od Ukrajinca Olekseja Stepanova. I Riječanin Mauro Kelenc u kategoriji do 66 kg nije uspio proći dalje, izgubio je meč osmine finala od Rusa Garima Gagieva.

Tako su dosadašnjem dijelu natjecanja Bruno Bačac u kategoriji do 48 kg i Lovro Pavčec u superteškoj iznad 80 kg izborili četvrtfinale i mečeve za medalje, a za odličje će se još boriti juniorski teškaš Mateo Pejić u kategoriji do 80 kg, te Nika Lopac u kategoriji do 80 kg.

Nastupe na Europskom juniorskom prvenstvu u Gruziji završili su Ante Milković (63 kg), Ivan Mikulić (50 kg), Marko Vučković (54 kg), Luka Jerković (57 kg), Mauro Kelenc (66 kg) i Anthony Mirković (75 kg).

Odgovori

Back to top button