MMA

Whittaker odbio okršaj za naslov: Ponuda za meč protiv Adesanye stigla mi je odmah nakon borbe

Robert Whittaker (23-5) je nakon nedavne pobjede protiv Kevina Gasteluma prozvao prvaka srednje kategorije Israela Adesanyu (20-1). Australac je tim trijumfom dokazao kako zaslužuje uzvratnu borbu za UFC-ov pojas, ali se nije nadao kako će ponuda stići tako brzo. Naime, nedugo nakon pobjede je dobio ponudu za meč protiv Adesanye, koju nije prihvatio.

– Ponudili su mi meč sat vremena nakon borbe protiv Gasteluma. Fizički to nije bilo moguće, jer osim što moram zaliječiti ozljede, čeka me put za Australiju i dva tjedna obavezne izolacije. Trebam prvo vidjeti kako ću se osjećati i kako će moje tijelo reagirati. Tek onda bih krenuo trenirati. Nemoguće bi bilo dobro se pripremiti – kazao je Robert Whittaker.

Sada je mjesto izazivača umjesto Whittakera popunio Marvin Vettori (17-4-1), koji ima pet pobjeda u nizu. Bit će to njihov drugi međusobni susret.

U prvom okršaju u travnju 2018. pobijedio je Adesanya podijeljenom odlukom sudaca. No Australac se nada kako će biti sljedeći koji će napasti UFC-ov naslov.

– Moja sljedeća borba bit će za pojas prvaka. Adesanya se želio boriti baš tog datuma, a ja tada ne mogu. Bit ću zadovoljan boriti se protiv pobjednika meča između Adesanye i Vettorija. A protiv koga? Baš mi je svejedno, najviše bih volio da jedan drugog dobro pretuku – naglasio je Robert Whittaker.

Odgovori

Back to top button