MMA

White otkrio kakav će status imati Stipe Miočić nakon borbe Ganea i Lewisa za privremeni naslov

Stipe Miočić je krajem ožujka na UFC 260 priredbi izgubio protiv Francisa Ngannoua, te je ostao bez naslova. Odmah nakon meča američko-hrvatski borac pokazao je želju vratiti poja UFC-ova prvaka teške kategorije. Kamerunski udarač uživa na tronu i čini se kako još neko vrijeme neće braniti titulu.

No najjača MMA organizacija doskočila je tome, te dogovorila borbu za privremeni naslov između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa. Njihov okršaj održat će se 7. kolovoza u Houstonu.

– Francis Ngannou se može boriti svaki tjedan. Svatko se može boriti protiv bilo koga, nitko ne tjera nikoga. Borba između Ganea i Lewisa ima smisla i to smo najavili Ngannouu. Stipe je broj jedan, ali on je tek izgubio. Imamo dva druga najbolja borca svijeta. Lewis ima pobjedu nad Francisom i prvi je izazivač, a Gane je nedavno pobijedio Volkova – kazao je Dana White i dodao:

– Derrick i Ciryl su dva vrhunska borca u borbi za privremeni naslov, a pobjednik će se boriti protiv Francisa Ngannoua. A nakon toga okršaja, Stipe Miočić će vjerojatno dobiti priliku vratiti pojas prvaka.

Izgleda kako bi američko-hrvatski borac svoju priliku vratiti pojas mogao dobiti tek na proljeće iduće godine. No što je s Jonom Jonesom. Šef UFC-a o njemu ne govori previše, tek je dodao kako se još ove godine ne želi boriti.

Odgovori

Back to top button