Boks

Bačac, Pejić i Pavčec u borbi za odličja na juniorskom EP-u

U četvrtak trojica hrvatskih reprezentativaca borit će se u četvrtfinalu Europskog juniorskog prvenstva u Tbilisiju. U boj za medalju će: Bruno Bačac (kategorija do 48 kg), Mateo Pejić (kategorija do 80 kg) i Lovro Pavčec (superteška iznad 80 kg), piše na službenoj stranici HBS-a.

Bruno Bačac borbu za medalju do 48 kg izborio je pobjedom u osmini finala nad njemačkim reprezentativcem Enesom Akinom uvjerljivom odlukom sudaca 5:0. Mladi Riječanin (BK Team Predator), s malo iskustva na međunarodnoj sceni, dosad najvažniji meč u kratkoj karijeri, imat će protiv Armenca Samvela Grigoryana (pobijedio Litavca), a Armenija redom sve svoje boksače selekcionira kao maksimalno agresivne i napadačke.

Bačac će se boriti za medalju u prvom meču popodnevnog programa u 15.30 sati na ringu B.

U kategoriji do 80 kg za odličje će se boriti još jedan Riječanin Mateo Pejić. Prije dvije godine u Tbilisiju je postao kadetski viceprvak Europe, pa je i postavljen među nositeljima kategorije, a borit će se protiv Litavca Karolisa Janulisa.

Mateo Pejić nastupa u četvrtfinalu do 80 kg u jedanaestom meču popodnevnog programa od 15.30 sati (predviđeni početak u 17 sati) na ringu A.

U kategoriji iznad 80 kg još je jedan jaki hrvatski adut za odličje – dečko iz zagrebačke Dubrave Lovro Pavčec koji je također prije dvije godine u Tbilisiju osvojio europsko srebro. Pavčec je suvereno u osmini finala svladao Rumunja Florina Ionita jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Za juniorsko odličje Lovro će se uz svog trenera Yousefa Hasana boriti protiv Izraelca Ariela Prilutskyja, stasitog, pokretnog tehničara koji je u četvrtfinale ušao prekidom kažnjavajući otvorene napade agresivnog, snažnog udarača iz Armenije.

Lovro Pavčec boksa četrnaesti meč u podnevnom programu iza 12 sati (predviđeni početak iza 14 sati) na ringu B.

Šestorica naših mladih boksača, koliko god su pružili najbolje od sebe, nisu uspjeli ući u četvrtfinale: Ante Milković (63 kg), Ivan Mikulić (50 kg), Marko Vučković (54 kg), Luka Jerković (57 kg), Mauro Kelenc (66 kg) i Anthony Mirković (75 kg).

Izbornik Zoran Kralj ml. ocjenjuje dosadašnje nastupe Hrvata na Europskom prvenstvu:

– Svi do jednoga pružili su maksimum koji se od njih i očekivao. Čestitam im svima na požrtvovnosti i radu, moramo biti svjesni da su ti mladi dečki (rođeni 2005. i 2006. godine) imali najviše problema zbog neredovitog treniranja u pandemiji, a nisu mogli steći više iskustva i mečeva na međunarodnoj sceni. Svaka im čast na hrabrosti i borbenosti, ne sumnjam da će napredovati, a i prije odlaska u Gruziju nadali smo se da možemo osvojiti tri medalje. Čvrsto vjerujemo u naše dečke u četvrtfinalu – kaže juniorski izbornik Zoran Kralj ml.

Izborniku Kralju jedino je žao zbog Maura Kelenca kojem je sudac u ringu upropastio nastup neshvatljivim brojanjima i prekidom, a Kralj ponovo ističe koliko je ponosan na sve naše juniore koji su trudom i ponašanjem zaslužili mjesto u reprezentaciji.

Nika Lopac, naša jedina juniorka, hrabra i čvrsta Senjanka pod vodstvom trenera Veselina Lakičevića borit će se u petak u polufinalu kategorije do 80 kg za dosad najveći uspjeh u karijeri.

Raspored programa možete pogledati OVDJE.

Prijenos borbi možete gledati na ovom LINKU.

Odgovori

Back to top button