MMA

White bi Jonesu ispunio želju: Da zatraži borbu protiv Miočića odmah bi dobio taj meč

Jon Jones me može sutra nazvati i reći da ide u mirovinu. To me ne bi šokiralo, niti bi me slomilo. Još bih mu na tome čestitao, kazao je nedavno UFC-ov šef Dana White.

Predsjednik najjače MMA organizacije ne želi popustiti zahtjevu za boljom plaćom bivšem prvaku poluteške kategorije i po mnogima najboljem borcu u povijesti.

Jones je prošle godine odlučio prijeći u apsolutnu kategoriju, ali uz novi ugovor koji bi mu jamčio i bolji honorara.

Nakon što je Francis Ngannou pobijedio Stipu Miočića svi su se nadali kako će sljedeći suparnik Kameruncu biti Bones: No kako se UFC i Jones nisu dogovorili, White će vjerojatno priliku dati Derricku Lewis.

Već se glasno šapuće kako će Ngannou i Lewis predvoditi UFC 265 priredbu koja će se 7. kolovoza u Houstonu.

White je najavio kako bi Stipe Miočić mogao biti sljedeći izazivač te se boriti protiv pobjednika njihovog dvoboja. A što će biti s Jonesom?

– Kada bi me Jones sutra nazvao i rekao da se sljedeći dan želi boriti protiv Stipe Miočića, odgovorio bih mu: ‘Pa to je sjajno’. Istog bih trenutka bio spreman dogovoriti njihov meč – istaknuo je Dana White.

Ali glavni UFC-ov čovjek ne može skrivati probleme koje ima s Jonesom. Pregovori traju mjesecima i nema nikakvih naznaka kako bilo jedna ili druga strana popustile u svojim zahtjevima. Bones je izjavio kako ima vremena čekati…

– S Jonom Jonesom radim već deset godina i znam kako to ide kod njega, on je drugačiji od ostalih – kazao je Dana White i zaključio:

– Mogao je vladati ovim sportom, a nudili su mu i sponzorske ugovore. Uzbuđen sam svaki put kada vidim kako dolazi želi se boriti. No ako to ne želi onda je to tako.

Odgovori

Back to top button