MMA

VIDEO Pogledajte UFC-ovu priču o Miočiću i njegov pohod na tron

Stipe Miočić (20-3) je svoju prvu MMA borbu imao u veljači 2010. kada je za 17 sekundi nokautom svladao Coreya Mullisa. Nakon šest pobjeda u nizu dobio je priliku nastupiti na UFC 136 priredbi na kojoj je nadjačao Joeya Beltrana jednoglasnom odlukom sudaca. Američko-hrvatski borac je na početku karijere nastupao u sportskim gaćicama s crveno-bijelim kvadratićima.

U UFC-u ih više nije mogao nositi zbog sponzorskih prava, ali je zato na majicama uvijek isticao hrvatski grb. Polako je gradio svoju karijeru i uspinjao se k vrhu na koji je stigao u svibnju 2016. u Brazilu.

Miočić je na UFC 198 priredbi nokautom u prvoj rundi pobijedio Fabricija Werduma i osvojio pojas prvaka teške kategorije.

Njegovu vladavinu prekinuo je Daniel Cormier u srpnju 2018., ali mu je Stipe vratio godinu dana kasnije. U kolovozu prošle godine Miočić je još jednom pobijedio Cormiera i zaključio trilogiju.

Uoči UFC 260 priredbe 27. ožujka na kojoj Stipe Miočić brani pojas prvaka u uzvratnom okršaju protiv Francisa Ngannoua, najjača MMA organizacija prisjetila dosadašnje karijere američko-hrvatskog borca i njegov put na tron.

Miočić je jednom izjavio kako je više ljubavnik nego borac, te otkrio kako je ušao u MMA vode.

– Kao dijete sam se potukao samo jednom. Imao sam 11 godina i tip me je totalno prebio. Plakao sam i pitao ga zašto me je udario. Uvijek sam se trudio izbjegavati bilo kakve sukobe – kazao je Stipe Miočić i nastavio:

– Onda sam na fakultetu hrvao, a dok sam polagao za medicinskog tehničara u vatrogasnoj postrojbi, došao mi je tip iz dvorane i rekao da im treba netko s kim bi njihov borac zajedno trenirao. Momak se pripremao za borbu protiv bivšeg UFC i Pride borca, Dana Bobisha. Otišao sam u svoju današnju dvoranu i tamo ostao.

Sjajnu priču o Stipi Mičiću i kakav je imao put do UFC-ova trona pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button