Boks

Wilder i Dillian u borbi za mjesto izazivača? Predsjednik WBC-a: Sviđa mi se ta ideja

Boksački spektakl između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja za ujedinjenje titula bit će među najvećim sportskim događajima ove godine. A da sve bude još bolje britanski borci i njihovi timovi potpisali su ugovore po kojima u 2021. moraju održati dva meča.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman podržao je ideju da pobjednik mogućeg dvoboja između Deontaya Wildera i Dilliana Whytea postane sljedeći izazivač u borbi za apsolutnog prvaka svijeta.

– Sviđa mi se ta ideja, apsolutno smo za tu borbu. Odlučit ćemo nakon 27. ožujka kada Whyte ima meč s Povetkinom. Pobijedi li, bit će privremeni prvak i u dobroj poziciji – kazao je Mauricio Sulaiman.

Vlasnik Matchroom Boxinga i Joshuin promotor Eddie Hearn također ne bi imao ništa protiv tog dvoboja:

– Već se neko vrijeme govori o njihovom potencijalnom meču i to je dobra ideja. Sada je prilika da se ta borba organizira kada je Wilder izgubio.

Dillian Whyte se trenutačno priprema za uzvratnu borbu protiv Aleksandra Povetkina. Ruski udarač je u kolovozu prošle godine nokautom u petoj rundi pobijedio britanskog borca.

Deontay Wilder je posljednju borbu imao u veljači prošle godine protiv Tysona Furyja kada je izgubio tehničkim nokautom u sedmoj rundi, te ostao bez WBC-ova pojasa prvaka.

U zadnje vrijeme govori se o mogućoj borbi između Brončanog bombardera i Andyja Ruiza.

Odgovori

Back to top button