MMA

VIDEO Podsjetite se na fantastičan pobjednički niz Cro Copa kojim je stigao do trona u Prideu

Najveća svjetska MMA organizacija je na svom YouTube kanalu objavila fantastičan video pod nazivom ‘UFC Year of the Fighter’ kojim je podsjetila fanove na velike uspjehe Mirka Filipovića tijekom 2006. godine.

Cro Cop je tada bio na vrhuncu karijere, te se borio na Prideovom Open-Weight turniru. Mirko je godinu radnije zaključio porazom protiv Marka Hunta, a onda ga nije bilo u ringu do svibnja 2006. godine.

Hrvatski borac je tada za samo 70 sekundi prekidom svladao Japanca Ikuhisu Minowu.

Nekoliko tjedana kasnije je ‘low kickovima’ već u prvoj rundi slomio otpor Japanca Hidehika Yoshidu koji se u ringu pojavio u kimonu i s crnim pojasom oko struka.

Završnica turnira dogodila se u rujnu. U polufinalnom meču je brutalnim nokautom lijevim ‘high kickom’ pobijedio Brazilca Wanderleija Silvu, te ga je u finalu čekao novi obračun protiv Josha Barnetta, koji je izbacio Aleksandra Emelianenka, Marka Hunta i Minotaura Nogueiru.

Mirko Filipović je prekidom nakon sedam i pol minuta svladao Barnetta, te je postao Prideov prvak. Bio je to Cro Copov najveći trenutak u karijeri.

Ovaj put je UFC podsjetio svoje fanove na sjajnu godinu našeg Mirka koji je s četiri uvjerljive pobjede stigao do trona:

Odgovori

Back to top button