Boks

Tyson Fury dao je Anthonyju Joshui rok do ponedjeljka da potpiše ugovor

Kralj Cigana izgubio je strpljenje. Tyson Fury je Anthonyju Joshui da rok do ponedjeljka da potpiše ugovor za njihovu borbu ili može zaboraviti meč za WBC-ov naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Pregovori traju već nekoliko tjedana i činilo kako je Joshua pristao na podjelu zarade 60-40 u Furyjevu korist u meču koji bi se trebao održati 3. prosinca u Cardiffu.

Furyjev promotor Frank Warren je tijekom tjedna izjavio kako je jedan primjerak ugovora poslan na Joshuinu adresu, a Eddie Hearn je naknadno otkrio da još ima nekih manjih uvjeta koje treba riješiti.

Vlasnik WBC-ova pojasa prvaka Tyson Fury tvrdi da Joshua pokušava izbjeći obračun, te je u petak na društvenim mrežama dobro izvrijeđao svog sunarodnjaka.

Fury je bio uz ring tijekom subotnje borbe u AO Areni u Manchesteru u kojoj je Joe Joyce nokautom u 11. rundi pobijedio Josepha Parkera.

– Mjesec dana razmišljaju želi li se Joshua boriti protiv mene. Imaju ugovor više od tjedan dana i još uvijek nisu potpisali. Samo traže neke izgovore – rekao je Tyson Fury i nastavio:

– Mislim da ćemo više znati u ponedjeljak, tada će se sastati i TV kuće kako bi dogovorili uvijete oko prijenosa. No muka mi je od toga i postavljanja rokova. Ne znam je li uopće žele tu borbu. Nemam ništa protiv toga da te ljude pozovem na svoju zabavu, ali oni neće doći.

Kralj Cigana ostavio je Joshui još 24 sata za odluku. U ponedjeljak mora odlučiti hoće li potpisati ugovor po Furyjevim uvjetima.

– Prije tri, četiri tjedna bio sam uvjeren kako se ta borba može dogovoriti. Danas više nisam tako optimističan. Definitivno ću se boriti 3. prosinca tko god to bio, baš me briga. Nokautirat ću bilo koga tko će tog datuma ući u ring protiv mene – podvukao je Tyson Fury.

Warren se nada da se može postići dogovor kako bi se borba dogodila.

– U ponedjeljak imamo sastanak i nadam se da će tamo postići dogovor, jer oni imaju neke svoje zahtjeve. No nadajmo se da drže riječ i da neće iznevjeriti – dodao je Frank Warren.

Odgovori

Back to top button