MMA

VIDEO Okršaj između Hollowaya i Kattara uzemirio Danu Whitea: Paničarim, zaustavi meč!

Prva UFC-ova priredba u novoj godini još je uvijek tema u svijetu borilačkog sporta. Naime, okršaj između Maxa Hollowaya i Calvina Kattara na UFC on ABC priredbi srušio je nekoliko rekorda. 

Neprestana akcija oduševila je fanove, a na kraju je Holloway slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Kattar je primio čak 445 značajnih udaraca, od toga je 274 bilo u glavu. 

Calvin se nekoliko puta našao u teškoj situaciji, ali svaki put se na čudesan način uspio vratiti.

Iako uzdrman izdržao je svih pet rundi i kraj borbe dočekao na nogama. Ali jedna osoba izvan oktogona bila je posebno uznemirena. 

– Hajde sudac, prekini borbu. Vidiš li da jedva stoji na nogama. Zaustavi meč – dovikuje Dana White iz prvih redova u društvu Dina Thomasa i Matta Serre.

No sudac Herb Dean nije prekidao okršaj, premda je to mogao učiniti barem dva,tri puta. 

Kattar je izdržao 25 minuta neprestanog Maxovog bombardiranja, koji je na kraju uvjerljivo slavio: 50–43, 50–43 i 50–42.

Zabrinuti Dana White je odmah nakon meča savjetovao Calvinu Kattaru da ne daje izjave već odmah ode na liječnički pregled. 

Kamera u dvorani ulovila razgovor UFC-ova šefa s izvršnim potpredsjednikom Hunterom Campbellom.

– Pomalo paničarim, jer je primio toliko snažnih udaraca. To mi se ne sviđa. Podsjeća na okršaj gdje na kraju borac umre. Herb Dean je trebao zaustaviti meč u četvrtoj rundi – kazao je Dana White, koji se kasnije smirio nakon razgovora s Calvinom.

Kattar je imao slomljen nos i nekoliko posjekotina na glavi, a liječnička komisija mu je odredila pauzu od pola godine. Žestoke treninge mora izbjegavati sljedećih mjesec i pol dana.

Neprestana akcija oduševila je fanove, a na kraju je Holloway slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Kattar je primio čak 445 značajnih udaraca, od toga je 274 bilo u glavu

Odgovori

Back to top button