MMA

VIDEO Morenov trijumf nije iznenadio Cejuda: Oduvijek sam znao da je poseban borac

Brandon Moreno (19-5-2) je novi UFC-ov prvak muha kategorije. Meksički MMA borac je u sunaslovnoj borbi UFC 263 priredbe na fantastičan stigao do naslova pobijedivši Deivesona Figueireda (20-2-1) gušenjem polovicom treće runde.

Moreno je 2016. stigao u Ultimate Fighter gdje se u prvom kolu sastao s prvim nositeljem Alexandrom Pantojom, koji mu je sada jedan od potencijalnih izazivača.

Brandon je izgubio, ali ostavio dobar dojam. A onda mu se otvorilo. Postao je prvi sudionik Ultimate Fightera koji je debitira u UFC-u za vrijeme dok se sezona još emitirala.

Trener mu je bio Henry Cejudo, njegov kasniji trening partner. U listopadu 2016. je uskočio u borbu protiv Louisa Smolke i pobijedio.

Dobio je ugovor, te pobijedio u sljedeće dvije borbe, a onda su uslijedili porazi protiv Sergija Pettisa i Alexandrea Pantoje, pa je 2018. dobio otkaz.

Najjača MMA organizacija odlučila je zadržati muha kategoriju, pa se Moreno sljedeće godine vratio u UFC, a u međuvremenu je u LFA promociji osvojio naslov.

Uspješan niz se nastavio i prošlog je vikenda stigao do pojasa prvaka.

‘Ludo je što smo nekada trenirali zajedno. Oduvijek sam znao da je poseban borac i nije me iznenadio što je osvojio pojas prvaka. Čestitam Assassin Baby što si postao prvi meksički UFC prvak’, napisao je bivši Morenov trening partner Henry Cejudo.

Odgovori

Back to top button