Boks

Petero Hrvata na EP-u za boksače do 22 godine, među njima i olimpijka Nikolina

Hrvatski reprezentativci za Europsko prvenstvo U-22 od 15. do 25. lipnja 2021. otputovali su u talijanski Roseto. Izbornik Kristijan Hodak i trener reprezentacije Dorian Čalić na EP su poveli četvoricu boksača i našu prvu olimpijsku boksačicu u povijesti Nikolinu Ćaćić koju će voditi trener Franjo Kristić, piše na službenoj stranici HBS-a.

Boje Hrvatske u Rosetu među najboljim mladim europskim boksačima (rođeni između 1998. i 2001. godine) branit će: Diego Mamić (do 60 kg) iz BK Pula, Petar Cetinić (do 69 kg) iz BK Rijeka, Gabrijel Veočić (do 75 kg) iz BK Brod i Leo Cvetković (do 81 kg) iz BK Omege Zagreb. Iz BK Omege Zagreb je i olimpijka Nikolina Ćaćić (do 57 kg).

To je prva službena akcija novog hrvatskog boksačkog izbornika Kristijana Hodaka koji najavljuje Europsko prvenstvo U-22:

– Vodimo najjače mlade snage hrvatskog boksa i svi mogu konkurirati za medalje. Diego Mamić potvrdio se odličnim nastupima u seniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu, na Prvenstvu Balkana, kao i nedavno u Regionalnoj ligi. Petar Cetinić je možda i najiskusniji, iza sebe dosta seniorskih mečeva, a ove godine postao je i viceprvak Balkana. Gabrijel Veočić u mlađim kategorijama već ima tri europske medalje i seniorski je prvak Hrvatske. Leo Cvetković osvojio je srebro na EP-u mlađih seniora 2018. godine. Dakle, svi s pravom konkuriraju za najviši plasman, a mi od svih očekujemo maksimum i da u Rosetu pokažu najbolje od svojih mogućnosti – naglasio je novopostavljeni izbornik Kristijan Hodak.

Trener Franjo Kristić pojasnio je plan za Nikolinu Ćaćić koja se tek vratila s olimpijskih kvalifikacija u Parizu:

– Prvenstvo će za Nikolinu biti zahtjevnije psihički nego fizički. Snage će imati, a u Parizu je svakako došlo do emotivnog pražnjenja. Naš je cilj odboksati što više mečeva, možda četiri ili pet budemo li u borbi za zlato i to će biti dobro zagrijavanje u turnirskom ritmu za olimpijski nastup u Tokiju. Ovisno o rezultatima, u Italiji bismo ostali i na sparinzima, jer to je ono što Nikolini najviše treba uoči Tokija – kaže Kristić.

Podsjetimo, Nikolina je osvojila prve velike medalje za hrvatski ženski boks kao svjetska i europska viceprvakinja u mlađim seniorkama 2018. i 2019. godine.

Odgovori

Back to top button