MMA

Valentina Ševčenko želi pojas prvakinje i u bantam kategoriji

Kirgistanska MMA borkinja Valentina Ševčenko već godinama dominira muha kategorijom. Naslov prvakinje osvojila je 2018. godine i šest puta je obranila naslov.

Valentina nema većih problema protiv svojih protivnica, a sljedeći ispit ima 11. lipnja na priredbi u Singapuru kada će se obračunati protiv Brazilke Taile Santos.

Nedavno je izjavila kako ponovno ima želju nastupiti u bantam kategoriji i napasti pojas prvakinje.

Valentina se u rujnu 2017. borila za naslov protiv Amande Nunes, ali je izgubila podijeljenom odlukom sudaca, to je bio njezin drugi poraz od Brazilke.

Julianna Pena je nova prvakinja bantam kategorija, koju je Valentina pobijedila u siječnju 2017. godine, obje su pokazale želju za novim okršajem.

– Ponovno želim napasti naslov u bantam kategoriji. Uvijek postoji šansa. Što veća borba, to bolje za mene – istaknula je Valentina Ševčenko.

No Juliannu prvo čeka uzvrat protiv Amande, njihov okršaj je dogovoren za 30. srpnja. Valentini je svejedno protiv koga bi se mogla boriti za pojas prvakinje bantam kategorije.

– Meč između mene i Amande je neizbježan. Bude li ona izgubila u revanšu, onda ću se boriti protiv Julianne Pene. Borila sam se s njom prije nekoliko godina. Završila sam ju polugom na ruci, a sada ljudi sve češće spominju njeno ime – kazala je Valentina Ševčenko i zaključila:

– Željela bih se do kraja godine boriti za taj naslov. No moramo vidjeti što će se dogoditi i u muha kategoriji, u srpnju nam dolazi Miesha Tate. Mnogo se stvari može dogoditi i promijeniti. Ali borba za naslov u bantam kategoriji je vrlo moguća…

Odgovori

Back to top button